21-3-0

Barnsley er vårt motsatte Nottingham.

Barnsley_FC

Av STEINAR SÆTHER

Det var ingen overraskelse at det blei tungt i Bristol by. På tross av en mann mer i store deler av kampen spilte vi andrefiolin - som vi gjorde det mot Middlesbrough. Det er aldri noen god følelse. Greit, vi skapte etter hvert noen sjanser, de fleste avslutningene endte atter en gang utafor stolpene. Atter en gang sier jeg at det ligger i detaljene, for vi skaper sjanser nok til å skåre 15-20 mål til i løpet av en sesong.

Barnsley strir verre enn oss. De er før dagens oppgjør på Loftus Road innstallert tre plasser under oss, på en 20. plass med 6 poeng mindre. De skårer like lite som oss, 2 mål mindre faktisk (31 mot 29), og de er ikke i skåringsform nå om dagen heller. Kun 6 mål på de 13 siste kampene, og de har ikke skåra mer enn ett i noen av disse kampene. 

Tallene å presentere for the Tykes: Hjemme på Oakwell Ground har de prestert usle 3-5-7 og 13-20, ut på tur like dårlige 3-4-7 og 16-23. Særlig hjemme svikter det, som vil bety noe når innspurten på våren setter inn, borte er laget dog litt bedre enn oss. Forrige seier kom borte i Sunderland første nyttårsdag 1-0. Etter det har Millwall, Aston Villa og Fulham blitt altfor sterke (totalt 3-10), men de klarte 0-0 inne mellom der, hjemme mot ulvene. Solide motstandere alle fire.

I januar har klubben og manager Heckinbottom henta inn 5 spillere, hvorav 3 i løpet av den siste overgangsdagen, og noen er frigitt. Holloway har latt et helt U23-mannskap reise videre. Så og si alle har fått prøve seg på a-laget, men har manglet det aller siste på å slå helt gjennom. Av disse vil vi høre mer fra Ngbakoto, det er jeg ikke i tvil om. Han har kapasitet, bare så synd han ikke takla championship godt nok - og kanskje hjemmelengselen blei for stor..? Men andre navn blant de frigitte kan dukke opp på et relativt høyt nivå også, som Petrasso og Prohouly. Ingen nye inn, jeg trur Ferdinand og Holloway satser på et par, tre lånespillere snarlig.

Barnsley er vårt motsatte Nottingham. Vi har en enestående god statistikk mot laget fra søndre Yorkshire, ikke minst hjemme. Vi har superherlige 21-3-0 siden 1950! Vi har 10 seiere på rad, det siste poengtapet kom i 1999, da endte det 2-2. 

Ute av drift: 2 mann hos Heckinbottom ventes å ikke delta, men alle signeringene (ukjente alle som èn) kan få spilletid. Cavare i forsvaret er suspendert i dag. Holloway kan bruke Wzsolek igjen mens Wheeler er ute til neste sesong. Mackie er heller ikke nå friskmeldt. Det er også spørsmål rundt et par spillere til. Paul Smyth kan bli klar igjen, hurra...

Nå har vi sjansen til å slå tilbake etter to bedrøvelige kamper. Med tanke på statistikken er vi ganske store favoritter sjøl om bortelaget tar poeng i halvparten av sine kamper borte. Det er noe rart med enkelte statistikker! Mitt tips for dagen er 3-1 til våre karer - det uten Trevor Sinclair!

  • 2018

    Takk for talla Steinar.Da var den følelsen rett med at jeg trodde ikke jeg kan huske vi har tapt hjemme for Barnsley så lenge jeg har vært supporter ihvertfall.

    2018-02-03 10:30:58
    [Svar]