AV EVEN LUBECK

På tolv forsøk klarte ikke Harry Redknapp å ta ett eneste poeng på bortebane. 0-0-12 ble stående helt til Chris Ramsey tok over skuta, og etter at Ramsey tok over har han ihvertfall klart å styre borteskuta i en positiv retning. Syv poeng på fem bortekamper er absolutt godkjent, de fire siste kom etter bortekampene mot hhv. West Bromwich og Aston Villa. QPR har nå tapt syv strake hjemmekamper på rad, hva skjedde med fort Loftus?

Referat fra overkjøringen over West Bromwich kan du lese her! 

Tre dager senere skulle QPR nok en gang spille bortekamp, denne gangen mot tabellnabo Aston Villa. Denne kampen skulle egentlig bli spilt i runde 33, men siden Aston Villa har kommet seg til semifinalen i FA-cupen (hvor de møter Liverpool), ble kampen spilt tirsdag 7. april. Etter at Phillips stanget inn ledelsen etter syv minutter, var det kun ett lag på banen de siste 83. QPR var heldige som fikk med seg ett poeng, men det ene poenget kan til slutt vise seg å være tungen på vektskålen. Austin, Phillips og Hill(første Premier League-mål) gjorde at det til slutt endte 3-3, i en kamp som "ingen av lagene hadde råd til å tape". Alt om kampen kan du lese her!

QPR møtte et Chelsea uten toppscoreren Diego Costa, og hadde det ikke vært for et sleivspark av Green etter 88 minutter kunne muligens resultattavla sett annerledes ut. Når det er sagt kan man også stille spørsmålstegn til Isla på scoringen, undertegnede skjønner ikke hvorfor han ikke er tettere opp i kropp når Hazard er feilvendt(Scoringen kan du se etter ca. 1.50) og på vei ned mot cornerflagget med ballen. Det gir han tid til å vende opp og utfordre en vs en, og der er belgieren i en egen klasse. Han utfordrer, spiller vegg med Oscar før han slår 45 ut til en fremadstormende Fabregas. Spanjolen er best som servitør, han er assistkongen i Premier League med 16, men viste i går at han også kan avslutte. En nydelig plassert scoring som lurer seg inn ved stolperota gjorde at "The Blues" stakk av med alle poengene (og muligens avgjorde tittelracet?) hjem til Stamford Bridge. Referatet fra kampen kan leses her.

En gledelig nyhet til alle QPR-fans er at Alejandro Faurlin er tilbake! Han spilte 45 minutter for QPR U-21 og ryktes å være i god form. QPR, med Taarabt, McCarthy og Hoilett fra start, tapte 3-0 mot Crystal Palace U-21 og ligger plassert på en 3.plass i U-21 Professional Development League Two. Crystal Palace leder med seks poeng ned til QPR, men med tre kamper mindre spilt. faurlin-makes-long-awaited-qpr-9043714">Les mer her!

Charlie Austin har scoret 17 av QPRs 38 mål så langt i sesongen. Han ligger dermed på en delt tredjeplass sammen med Sergio Agüero, kun slått av Diego Costa og Harry Kane. Men det er i de bakre rekker det har oppstått flest problemer. 59 mål på 33 kamper har Green plukket ut av nettet (McCarthy slapp inn tre mot Liverpool), det er åtte fler enn laget som har sluppet inn nest flest (Leicester). Om QPR skal ha noe håp om å holde seg må de snøre inn sekken og tette igjen bak, for om du slipper inn tre mål mot Aston Villa vinner du som oftest ikke fotballkamper! 

En gledelig nyhet til alle QPR-fans er at Joey Barton IKKE leder kort statistikken i Premier League! Tom Huddlestone fra Hull, Paul Konchesky fra Leicester og Kyle Naughton fra Tottenham har to røde kort hver og ligger over Barton på statistikken. Han har flest gule kort i Premier League, men siden han kun har ett rødt (mot Hull), ligger han pent plassert på en 4.plass. Etter at han holdt seg kortfri mot Chelsea i helgen som var har nå alle kortene blitt slettet.

Vargas ferdig for sesongen, Dunne og Fer snart klare og Yun ute med hjernerystelse
Eduardo Vargas, som er på lån fra Napoli, har spilt 21 kamper for QPR og notert seg for tre scoringer - en mot West Bromwich, en mot Liverpool og en mot Everton. Chileneren har slitt med spilletid i den siste tiden, men har tatt en prat med Ramsey og skjerpet seg på treninger og fått tillit. Etter to scoringer på rad mot hhv Everton og West Bromwich kunne vi igjen regne med Vargas, men etter 45 minutter måtte han gi seg med en kneskade. Han er ute i 10-12 uker og har dermed spilt sin siste kamp for sesongen, muligens også sin siste for QPR. Undertegnede tror ikke at chileneren, som spilte en viktig rolle i VM, blir med ned til Championship om vi rykker ned, for han har enkelte kvaliteter som gjør at han klarer å hevde seg på øverste nivå. 

Richard Dunne ble skadet på tampen av hjemmekampen mot Southampton i starten av februar, men spilte ca. 80 minutter for U-21 laget mot Millwall på mandag og kom inn de siste to minuttene mot Chelsea på søndag. Leroy Fer skadet seg i kampen etter mot Sunderland, men har trent bra de siste ukene og styreformann Tony Fernandes skrev forrige uke på Twitter at begge er klare mot West Ham. Svært gode nyheter! Fernandes skrev også at Yun er tilbake mot West Ham, koreaneren pådro seg en hjernerystelse mot WBA og var ikke i troppen mot hverken Chelsea eller Aston Villa.

Messi og Matt Phillips i celebert selskap
Lionel Messi har vunnet gullballen fem ganger og ble kåret til turneringens beste i VM i fjor. Allikevel har den argentinske trollmannen kun assistert sine lagkamerater i Barcelona en gang mere enn det Matt Phillips har gjort for QPR, i følge TV 2. Etter den målgivende pasningen som første til 3-3 målet mot Aston Villa, har Phillips notert seg for syv assister i kalenderåret 2015. Videre skriver TV 2 at han ligger på delt 2.plass med Kevin De Bruyne fra Wolfsburg. Claus Lundekvam er ikke overrasket over at skotten har havnet høyt oppe på assist-listen i de store ligaene. - Jeg så ham i aksjon mot Aston Villa tirsdag, og han var et helt angrep alene. Han skapte det som var av sjanser for QPR. Phillips er både uredd og utfordrer på kanten hele tiden, poengterte Lundekvam ovenfor TV 2. Dessverre for Phillips ble det ingen målpoeng mot Chelsea, men han kan trøste seg med at hverken Messi eller De Bruyne noterte seg for assist i helgens kamper. Dermed er pallen fortsatt uendret, men undertegnede blir ikke overrasket hvis Chelsea-floppen De Bruyne går forbi i de resterende kampene. Artikkelen i sin helhet kan leses her.
 

Tøft kampprogram, vil det holde?
QPR har igjen West Ham hjemme, Liverpool borte, City borte, Newcastle hjemme før de avslutter serien 24. mai mot Leicester borte. Av de siste lagene vi møter er to av de blant topp fem, West Ham ligger på 9.plass og Newcastle har, etter en tung serieåpning, plassert seg på en respektabel 13.plass.Det er mulig å håpe på poeng mot West Ham og Newcastle hjemme, spesielt den siste kampen er svært viktig.

Å tro på full pott borte mot Liverpool og City er som å tro på julenissen. Men det er viktig å huske på at QPR var to overtidsscoringer unna å slå City på Etihad i 2012, så ingenting er umulig. De to siste kampene på Anfield har forøvrig endt 1-0 i favør hjemmelaget. Leicester borte... Der kan alt skje. Kanskje er alt avgjort, kanskje har vi alt å spille om. Om vi står med syv-ti poeng etter disse kampene bør vi være særs fornøyde, da har vi 33-36 poeng. Her er en liten titt på de andre lagene som er med og kjemper om å overleve i Premier League:

Sunderland(32 kamper, 29 poeng, -23) Stoke(B), Southampton(H), Everton(B), Leicester(H), Arsenal(H) og Chelsea(H).

Aston Villa(33 kamper, 32 poeng, -21) Manchester City(B), Everton(H), West Ham(H), Southampton(H) og Burnley(H).

Hull(32 kamper, 28 poeng, -16) Southampton(B), Liverpool(H), Palace(B), Arsenal(H), Burnley(H), Tottenham(B) og United(H).

Burnley(33 kamper, 26 kamper, -25) :Leicester(H), West Ham(B), Hull(H), Stoke(H) og Aston V(B)

Leicester(32 kamper, 28 poeng, -17) møter både QPR og Burnley i de siste kampene: Burnley(B), Chelsea(H), N'castle(H), S'hamp(H), Sunderland(B) og QPR(H). 

Hvor ender vi til slutt? Leicester har vunnet to på rad og er i kjempeform, og deres neste kamp mot Burnley kan være avgjørende. Vinner de er de over streken(om andre resultater også går deres vei), taper de og QPR vinner er de plutselig nederst. For et rotterace!!!

COME ON U R'SSSSSS