Av DAG HÅKON HELLEVIK

Spørsmålet gjaldt imidlertid eliteserien, hvor QPR under El Tel oppnådde 22 seire og 7 uavgjorte og 13 tap på hans ene sesong som sjef på øverste nivå. Fordelt på 42 kamper gir dette 1,738 poeng per kamp - regnet etter dagens poengregler. Ser vi på hele Venables karriere som QPR-sjef blir snittet enda en anelse bedre. Over 4 sesonger og 158 ligakamper oppnådde han 82-30-46 og fikk et poengsnitt på 1.746. Terry Venables er den eneste manageren som har vunnet over halvparten av sine ligakamper med QPR, og det klarte han både i Divisjon 2 og i Divisjon 1.

De innsenderne som knekket denne nøtten var Magne Buset, Lars Erling Næss, Knut Aksnes, Tore Karlsen, Frode Rekve, Morten Sakariassen og Øyvind Engelsjord.

Dermed ligger Magne og Frode fortsatt likt med tre riktige svar etter tre oppgaver. Knut Aksnes, Lars Erling Næss og Tore Karlsen har to hver, mens Morten Sakariassen, Øyvind Engelsjord, Stian Karlsen, Trond Williksen og Steinar Engebretsen alle har ett.

Med dette er vi endelig over i april, selv om måneden nå er mer enn halvkjørt. Som alltid er quizredaksjonen fantasiløs inntil det parodiske når det gjelder nye oppgaver, og spørsmålet denne måneden lyder derfor: Hvem er de to neste på lista?

Eller, for å være mer presis: Hvem er nr 2 og nr 3 på rankingen over QPR-managere med best poengscore per kamp i engelsk toppserie?

Vi regner poeng etter dagens trepoengsregel. Svar med to navn, og du får ett poeng/lodd for hvert riktige. Ikke bry deg om den innbyrdes plasseringen mellom de to du vet - eller tror - at det handler om.

Et lite tips: Ingen av svarene er Harry Redknapp. Hva Chris Ramsey angår kan han faktisk komme seg inn på tredjeplassen på denne lista dersom QPR vinner alle sine 5 gjenværende kamper denne sesongen, men det vil han uansett ikke rekke før etter at svarfristen for denne oppgaven har gått ut.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til mai.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen sesongslutt.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 3. mai. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) APRILQUIZ i emnefeltet