Av STIAN KARLSEN

Vi hadde ikke slått Preston borte siden 1980, og etter første omgang så var vi sikre på at det ikke ble seier denne gangen heller. 45 minutter med fotball senere var historien en helt annen.

Mark Warburton har endret lite på lagoppstillingen de siste kampene. Den røde tråden holdt han også denne gangen. Grant Hall var klar igjen og kom inn for Conor Masterson som vikarierte sist.

Kelly i mål med backfirer Manning, Hall, Barbet og Rangel foran seg. Cameron og Ball passet på balansen i midtbanen slik at Pugh og Osayi-Samuel på kantene skulle utfolde seg. Eze tok utgangspunkt bak Hugill alene på topp.

Fikk Preston rett i strupen
Etter tre minutter var Preston med Maguire svært nær å ta ledelsen. En ballmiss fra Manning gjør at Maguire blir spilt gjennom på vår venstreside. Grant Hall presser ham ut mot siden av 16-meteren slik at avslutningen kom fra skrått hold. Ballen går mellom beina til Hall og treffer klokkerent i stolpen og ut igjen.

QPR heldige der.

Klønete Pugh
Etter 17 minutter skulle hjemmelaget få straffe. Pugh følger et løp inn i 16 meteren og det blir kamp om å komme først på ball. Pugh kommer ikke først og feller mann i stedet for å ta ball. Helt greit av dommer Whitestone å peke på straffemerket.

Straffen tok Johnson, og selv om Kelly går til riktig side og får en hånd på ballen, så er resultatet scoring og 1-0.

Dårlig omgang
QPR sin førsteomgang var veldig svak. Det tok 25 minutter før man kunne se antydning til målsjanse og hjemmelaget var best i det meste. Noe måtte gjøres i pausen.

Warburton gjorde grep og to spillere ble igjen i garderoben etter pausen. Pugh og Ball ble ofret til fordel for Chair og Amos. Det hadde åpenbart effekt for den andre omgangen ble en svært minnerik affære i positiv forstand.

Utligning
QPR legger trykk på Preston rett fra pause og jaget utligningen på en helt annen måte. Warburton gjorde to bytter, men han har helt tydelig sagt noe riktig også i garderoben.

Etter 55 minutter bør dommeren gi QPR straffespark etter en hands i feltet til Preston, men han vinker spillet videre.

61 minutter er spilt da QPR får frispark noen meter inn på halvdelen til Preston på høyresiden. Eze slår frisparket mot bakre stolpe og Grant Hall har posisjonert seg godt. Han får foten på ballen og forlenger frisparket inn i mål fra fem meter. Kapteinen tar ansvar og plutselig er det 1-1 og full match.

Enorm Preston-mulighet
Rett etter scoringen er det kun flaks som gjør at Preston ikke igjen går i ledelsen. Lang ball mot Maguire bak QPR-forsvaret. Kelly kommer ut, men Maguire er først på ballen med hodet. Avslutningen går i tverrliggeren og spretter ut igjen i hodet på Maguire nok en gang. Han klarer ikke treffe det tomme målet på returen heller...

QPR heldige igjen

Røde Cameron
Midtveis i omgangen gjør Cameron en klar stempling som resulterer i klart gult kort. Siden amerikaneren pådro seg gult kort også tidligere i omgangen så ble han vist veien til dusjen av dommeren.

Nå trodde man at resten av oppgjøret skulle dreie seg om å forsvare hjem ett poeng.

Ledelse og avgjørelse

Bakover var det imponerende etter det røde kortet. Når man i tilegg har spillere som tilbyr det lille ekstra og uventede offensivt så blir resten av oppgjøret en fest.

Først av alt så gjør Bright Osayi-Samuel en strålende jobb ved begge de to siste scoringene. Uten ham, ingen scoringer. Den første drar han på seg tre Preston-spillere og finner Ryan Manning på 16 meteren. Manning slår ballen i perfekt bue over keeper Rudd med venstrebeinet og den går via tverrliggeren inn. Lekkert utført, men Rudd bør skamme seg?
Uansett, vi takker og bukker og øyner plutselig at tre poeng kan bli med hjem til W12.

Det gjenstår fremdeles over 10 minutters spill.

Med fem minutter igjen så setter Eze kronen på verket. Osayi-Samuel tar vare på ett oppspill, snur og vender spillet mot venstre hvor Eze har kommet opp. Eze inn i 16 meteren curler ballen rundt forsvarsspilleren og klistrer den ned i det lengste hjørnet. Strålende og uventet. 1-3!!

Kampen endte 1-3 og QPR hadde vunnet på Deepdale for første gang på 40 år etter en spinnvill omgang.

Preston-QPR 1-3 (1-0)