Etter en strålende kamp mot Coventry sist så forventet vi nesten en nedtur mot Forest. Noe har vi tross alt lært som supportere.
Warburton startet med 9 av 11 fra sist kamp. Dieng erstattet Lumley i mål og Ball kom inn for Geoff Cameron. Endringen i de bakre ble at Field gikk ned fra midtbanen og tok plassen til Cameron, mens Ball tok hans plass på midtbanen ved siden av Johansen.

Laget:
Dieng, Wallace, Barbet, Dickie, Field, Kakay, Ball, Johansen, Chair, Willock, Austin.

Jevnt
Den første omgangen var det helt jevnfordelt både spillesmessig og sjansemessig. Begge lag slet med å få i gang godt kollektiv spill.  Begge lag lå displinert i formasjon og ingen av lagene fant rom for godt spill.  Før Forest scoret etter 43 minutter så hadde begge lag likevel et par brukbare sjanser. QPR skapte sine via et skudd fra Johansen i god posisjon. Fra 18 meter setter han ballen en liten meter tilside for målet til keeper Brice Samba. I tillegg hadde vi en god mulighet ved Austin rett før scoringen da han fikk en cross fra Barbet uten å treffe innenfor stengene med avslutningen.

Forest skapte lite i åpent spill, men var langt mer farlig på dødball. Yates kom nærmest, uten å score, da han kom til en god heading etter corner, men Wallace stod på streken og klarerte med hodet.

Scoringen skulle Forest likevel få på tampen av omgangen. Barbet skulle skjerme en løs ball ut over dørlinjen og ble presset av Ameobi. Yoann toucher ballen inn i banen og Ameobi kjempet (dro?) seg forbi og snappet ballen først. Han la den inn et par meter foran Dieng og Mighten dyttet ballen enkelt over linjen.

Barbet er garantert ikke veldig fornøyd med egen innsats der, men spørsmålet er nok om han skulle hatt frispark når Ameobi drar ham i armen for å komme forbi. Undertegnede mener med sine blåhvite briller at det er et tilfelle av soleklart frispark.

Under met ett til pause føltes særdeles surt.

Etter pausen skulle de gå fra å være surt til å bli irriterende. Forest åpnet omgangen klart best og produserte målsjanser nærmest på løpende bånd. Seny Dieng var i aksjon gang på gang, og selv ikke han var like overbevisende denne matchen som i de fleste matchene tidligere i sesongen. Han gjorde imidlertid en strålende redning på frisparket til Garner fra 25 meter etter 57 minutter da han måtte ut i full strekk oppe i "forsvarshjørnet"

Warburton gjorde ingen endringer i pausen, men innså nok tidlig i den andre omgangen at bytter måtte til. Timen var spilt når Dykes kom inn for Dom Ball. Dykes la seg på topp og Johansen mistet makkeren sin på midten. I jakten på utligning må man risikere, men ubalansen i midtbanen straffet seg ganske så fort.

Situasjonen som oppstod tre minutter senere var symptomatisk for denne etttermiddagen. Johansen fører ballen i en kontring og prøver å finne Dykes med en pasning rundt 16-meteren. Dykes taper duellen og Forest kjører kontring motsatt vei. QPR kommer nesten på plass da Grabban mottar ballen på 20 meter, snur opp og klinker ballen utagbart oppe i det høyre krysset til Dieng. Stefan Johansen er to tideler for sent «hjemme» til å kunne stoppe skuddet.

Vondt ble til verre fem minutter senere. Forest får frispark på vår høyreside tre meter fra hjørneflagget. Garner tar frisparket og curler den hardt mot lengstehjørnet. Ingen er i nærheten av ballen og 3-0 står det plutselig på scoretavla. Med drøye 20 minutter igjen av kampen er det helt kjørt...

Warburton gjør de klassiske byttene. Adomah inn for Willock etter 69 min., Bettache og Kelman for Austin og Field etter 80 min. uten at det utgjorde all verden av forskjell i banespillet. Nottingham Forest var det klart beste laget de siste 45 minuttene.

Dypt inne i overtiden så skulle QPR likevel få seg et trøstemål. Adomah legger innlegg mot bakre stolpe. Innlegget er perfekt og Dykes timer løp og heading perfekt slik at reduseringen ser enkel ut. Skal man ta med noe positivt fra dette oppgjøret, så må det være at nettopp Dykes får en nettkjenning igjen. La oss håpe det løsner, for vi trenger spisser som scorer mål. Det hjelper uansett lite da kampen er slutt straks etter reduseringen. Det ender 3-1 på City Ground.

Dette var ikke dagen for å kåre bestemann. Det var rett og slett jevnt over for dårlige prestasjoner. Vi har skrytt mye av Stefan, Dickie, Chair og Wallace den senere tid. Alle disse var godt under pari i denne matchen. Dom Ball hadde en dårlig dag på jobben og ga Stefan vanskelige arbeidsbetingelser. Ball sin match var nær krise og det vil være rart om han får fornyet tillit neste match. Charlie Austin er definitivt ikke i samme form som for en måned siden og ser til tider svært uinteressert ut. Han kommer da heller ikke til mange målsjanser og burde kanskje vært byttet ut tidligere.

Sam Field gjorde sine saker ålreit som vikar  i midten av de tre bakerst. Han er nok den som utpeker seg mest til å ta en mestemannspremie.

Dette var en gedigen nedtur. Ingen tvil om den saken.
Må glemmes, men samtidig være god motivasjon for å slå tilbake allerede mot Sheffield Wednesday til helgen. Bunnlaget skal vi slå!

Nottingham Forest-QPR 3-1 (1-0)
Mighten (43), Grabban (63), Garner (68), Dykes (90+3)