Barton var som ventet tilbake fra start, Wright-Phillips var bra nok i beinet til å spille, og Bothroyd fikk sjansen fra start sammen med Helguson på topp. Dessuten var det haugevis med forventningsfulle nordmenn på tribunen. Alt lå med andre ord til rette for en etterlengtet trepoenger da WBA var motstander på Loftus Road lørdag.

Fra start er det jevnspilt, men med et lite hjemme-overtak. Blant annet har SWP og Faurlin en mulighet etter 11 minutter, men begge går etter ballen, som ender utenfor mål. Men det går ikke lenge før jubelen bryter løs på Loftus: Etter 20 minutter er det vi som tar ledelsen! Og hvem andre enn Heidar Helguson er det som setter ballen i mål. For en mann! For en islending! For en Ranger! Barton legger inn, og The Iceman header i goalen fra bakre stolpe. Herlig!

Bare tre minutter etter setter SWP ballen i mål, men scoringen blir annullert for offside. WBA har imidlertid mer enn nok å stri med! Men flere mål blir det ikke før hvilen.
Fem minutter etter pause kan og bør kaptein Barton punktere oppgjøret, da han kommer alene med WBA-keeper Foster. Men Barton eller «Barten» som vi kan kalle ham nå om dagen, setter ballen utenfor. To-tre nye kjempesjanser sløses bort de neste minuttene, og istedenfor 2-0 blir det 1-1 ni minutter før slutt ved Long.

Dermed kun ett poeng i denne uhyre viktige kampen, som vi så gjerne skulle ha vunnet, og som vi hadde fortjent å vinne. Vi er dermed «stuck» på 11. plass på tabellen, men får trøste oss med at lag som Wigan og Bolton tapte igjen og synker enda dypere til bunns på tabellen.

QPR-West Brom 1-1 (1-0). Premier League 3.12.11. Loftus Road.

Scoringer: 1-0 19 min.Helguson, 1-1 81 min. Long.
QPR: Cerny, Young, Gabbidon, Ferdinand, Traore, Mackie, Barton, Faurlin, Wright-Phillips, Bothroyd (Buzsaky 17 min.), Helguson.
Benken: Putnins, Orr, Hill, Derry, Taarabt, Smith.
West Brom: Foster, Reid, Olsson, McAuley, Shorey, Thomas, Dorrans, Mulumbu, Morrison, Brunt, Long.
Benken: Fulop, Tchoyi, Odemwingie, Dawson, Jones, Cox, Scharner.
Dommer: Martin Atkinson (W Yorkshire).
Tilskuere: Ca 17.290.

Se høydepunktene, slik de ble presentert med BBCs glimrende program Match of the Day. Intervju med Warnock og den klassiske studioanalysen følger etter kampen, som for vår del starter drøye 34 minutter ut i videoen.