Bortespøkelse med hvitt laken​

Nedsnødd og gravd frem igjen. Her er forhåndsanalysen til matchen mot Aston Villa, som opprinnelig skulle vært spilt forrige helg! 

images-2

Av STEINAR SÆTHER 

OBS! Analysen er skrevet i forkant av det opprinnelige oppsatte oppgjøret som ble utsatt på grunn av snø/kulde forrige lørdag. 

Det var en gang to lag som gikk ut på en bane. Dommeren blåste i fløyta og hjemmelaget løp i angrep. Så brytes angrepet og fra sidelinja høres en manager som roper "Come on, ketchup!" Jepp, omtrent sånn må det ha fortonet seg sist lørdag når vi tapte 2-5 for Nottingham Forest. Skogvokterne kom til Loftus Road med kun 3 skårede mål på de siste 10 kampene i bagen - for så å oppleve at ketchup-effekten slo til. 6 store sjanser og 5 mål er god uttelling! Vi skårer 2 mål på 5 sjanser.

Oppladningen til dagens kamp mot Aston Villa på Villa Park har vært preget av vinterværet bragt til oss alle fra Vladimir Putin og hans Sibir, som for balløya sin del har medført ikke bare kulde men også en god del snø. Vi har trent med dårlig resultat i Harlington mens et oppvarma Loftus Road var bedre. I Birmingham har vi hatt middels utbytte av treningen på Birmingham City`s to anlegg (ute og inne). Det som er bra for oss er at Aston Villa har hatt de samme problemene. Ute har det vært veldig vanskelig å trene og innedørs i hallen de besitter, har ikke alle spillerne kunnet delta på skikkelig vis pga faren for skader på kunstgresset.

Vill(a)bassene har vært i god form lenge og har derfor lista seg stille og rolig oppover tabellen, og er nå nummer 3 på tabellen. De er ikke uslålige men i mediumkamper har de ofte hatt den nødvendige turen, og når andre lag gir vekk poeng så er de "der". Hjemme har de tallene 10-6-1 og 31-14. Totalt har de 18-9-7 og 53-32, som gir 63 poeng - det er langt bedre enn våre 39 poeng. Vi har som tidligere skrevet, kun 2 seiere borte, det over bunnlagene Burton og Birmingham. Kun tre andre lag har 10 tap som oss eller et ellevte (nettopp Birmingham).

Steve Bruce kom styrket ut av januarvinduet med tre forsterkninger hvorav spissen Lewis Grabban har begynt å røre på seg foran mål - han har skåret i de to siste kampene. Fra før er laget sterkt, selv om jeg så for meg at laget ville slite mer for å komme innafor sluttspillssonen. 

Vi har ikke verdens beste statistikk mot Villa, verken her eller der. På de 8 siste hjemmekampene mot oss har de 6-2-0 og i motsatt oppgjør slo de oss som kjent 2-1 på Loftus Road. Bruce har brucet med fjærene 9 av de 10 siste gangene han har vært manager for motsatt klubb.

Bruce håper å få med farlige Adomah fra skade mens Grealish er ute. 2 andre er garantert ute uten at det utgjør det store forskjellen mens to sjekkes i dag. Lynch har et virus i kroppen og er antagelig ute for Holloway. Ellers er de 4 vanlige ute. Så seier såga lørdag morgen.

Det kan bli en vanskelig kamp for oss på Villa Park. Bortespøkelset står igjen og vifter med lakenet sitt. Men været og føret KAN bety noe i ettermiddag, det KAN utligne noe av forskjellen. Jeg går for 2-1 til hjemmelaget men sjokket er ikke stort om vi klarer poeng. Come on U snowmen from London