Av STEINAR SÆTHER

0-2 på Riverside var ikke sjokkerende, likefullt er det skuffende. Ingen dårlig kamp generelt av oss, men vi må være med fra avspark og spille helt til siste fløytestøt. Og vi er pukka nødt til til å være hvassere foran begge målene. Vi har nok ei spillergruppe som begynner å bli slitne etter 7 kamper på 21 dager, og 2 til på rappen. Fraværet av Cameron og Rangel marginaliserer gruppa, dermed blir slitasjen stor og faren for skader blir større.

Første nøtt i vår søken etter nye og friske poeng er opprykkskandidat Leeds. Vi har møttes to ganger allerede hvorav den siste var den gøyeste, seier 2-1 i FA-cupen - som igjen er en årsak til at denne kampen spilles i dag.

Leeds er som vi veit på 3. plass med en kamp mindre spilt enn Sheffield United og Norwich. De har samme poengsum som SU men 7 mål svakere målforskjell - og de er 2 poeng bak ledende kanarifugler. Med seier i kveld er de top of the league.

Manager Bielsa har sluppet forholdsvis greit unna skader denne sesongen. Noen har vært på sjukehuset, heldigvis for Bielsa har det ikke vært mange av gangen. Foran denne kampen er 2 mann ute, blant dem toppskårer Roofe som har 14 mål på samvittigheten. 3 andre må visstnok testes utover dagen.

Ellers ser førsterekka ofte sånn ut: Peacock-Farrell/Ayling - Cooper - Jansson - Douglas/Hernândez - Phillips - Klich - Forshaw/Roofe - Alioski. Siden Roofe er ute spiller nesten garantert Bamford i hans fravær. Harrison, Shackleton eller Dallas kan få spilletid på midten, Berardi det samme i den bakre firer. Casilla er spådd plass mellom stengene. Både Alioski, Bamford, Klich og Hernândes er målfarlige spillere, de har delt hele 23 mål mellom seg, så fraværet av Roofe kan være mindre viktig enn ved første tanke.

Vi har altså fortsatt de samme ute, og hvor er Shopido? Freeman, om han er tilbake i kveld, kan ha hatt godt av fri i forrige kamp for å få igjen pusten.

The Whites liker seg dårlig i London. 1-5-7 seinest hvorav seieren kom på Loftus Road i 2017. Samtidig, på de 4 siste hjemme har vi 3-0-1. 

Med tanke på tapsformen vår er de helhvite favoritter i kveld. Men de er ikke feilfrie - hvem er egentlig det i championship..? Vi har, om vi ikke bæsjer i buksa fra start av, en sjanse til poeng. Magefølelsen sier dog at det er et slags foreløpig mønster i at vi taper 1-2. Men for all del, overrask meg, for... WE ARE QPR!