Av STEINAR SÆTHER

Nei, det nytter ikke å gi opp! Fra 0-1 til 2-1 på fire små minutter, det var det som skulle til for å gi opprykksfavorittene (mine) Brentford et tap nummer to på rad. Onsdagens kamp kunne endt med hva som helst, men vi har den flyten som vi har ønska oss så inderlig gjennom høsten fram til nyttår. Etter dess har vi blitt bedre og bedre, ikke minst etter ankomsten til Austin og vår venn fra Vardø. Begge har nå fått såpass god trening sammen med de andre - og spilt sine 60 til 70 minutter i de foregående kampene, sånn at de nå holder kampen ut. Det bør heller ikke gå mange kamper før unggutten med den suksessrike debuten,  Sam Field, kan spille samfulle minutter.

Som på våren i fjor da vi hadde en god  periode før koronaen gjorde at hele seriesystemet stansa opp, da vi hadde jobba oss så nær som 6 poeng fra sluttspillplass, har vi via Stefan Johansens utsagn en våt drøm om sluttspillet igjen. Ok, for å komme dit i løpet av våre 18 gjenstående kamper, kan vi ikke gi vekk for mange poeng. Laget som holder den siste sluttspillplassen nå er gjestene våre lørdag. Bournemouth leder på oss med gode 13 poeng, men det må nevnes at de har spilt 2 kamper mer. To seiere på de to kampene vil sette oss i en spennende situasjon. Så hvorfor ikke starte med 3 poeng mot sørkystboerne...

Nå er det ikke førstereisgutter vi har med å gjøre. Cherries rykka som vi veit ned fra PL etter forrige sesong. Tallene er 13-10-7 og 44-28. De skårer ergo en del mål og slipper inn omlag ett mål sjøl per kamp. Gutta til manager Jonathan Woodgate har likevel, som vi ser, gitt vekk poeng i 17 av 30 kamper. Laget lener seg på duoen der framme, Stanislas og Solanke, som har delt 19 mål seg imellom. Andre viktige spillere til nå har vært Begovic, Smith, to blad Cook, Lerma og Groeneveld (6 mål).

Jeg har nevnt midtstopperne våre som har funnet hverandre. Sammen med de andre som til enhver tid spiller bakerst, har vi sluppet inn kun 33 mål. Det er en helt annen historie enn de foregående sesongene. Vi er faktisk kun det 10-ende dårligste laget til å forsvare oss. Vi deler den plassen med Cardiff, Stoke og Blackburn. Notèr gjerne at både Reading på 5. plass og Brentford (fortsatt) på 2. plass, har flere mål bakover enn oss. Litt stilig da, at det var vi sjøl som sendte sistnevnte forbi oss på onsdag!

Hva skader angår er det en glede å meddele at både De Wijs og Bonne nå er klare for spill! Thomas må antagelig vente til langturen nordover, altså Preston, om noen dager ekstra. Våre langtidsskadede er fortsatt langtidsskadet. Seint fredag kveld har jeg ikke lest meg til om gjestene må unnvære noen.

Noe sier meg at vi ikke får se mange mål på KPFS denne gang. Vi er i best form av oss to sjøl om Cherries har 2 seiere og 1 uavgjort etter hverandre. Har på følelsen at vi "atter en gang" vinner med ett mål. 1-0 til oss!