Av STEINAR SÆTHER

Så var det rettferdigheten i fotball, da - eller det motsatte. Vi har forsåvidt bra kontroll i kampen mot Bristol by sine rødstruper. Når klokka bryter 90 min bør vi ha straffe, men, nei, straffe blir det andre veien og tapet 2-1 føles veldig urettferdig. 

Det er ikke mange dager mellom kampene nå. Fredag kveld venter sesongens største godbit, Premier League-laget Watford i 5. runde av FA-cupen. Under flomlysene på Loftus Road kan de fleste av oss bivåne - og bite negler til blods! - kampen.

Vi har nå ramla ned til 18. plass - med 11 poeng ned til nedrykkssona. Vi er i dårligst form i championship med 5 tap på rad. Men skadesituasjonen blir stadig bedre og jeg ser ikke for meg nedrykk når to streker settes under svaret i mai.

Watford har en flott 8. plass i besteligaen skrevet på CV`en akkurat nå. Opp til de aller beste lagene, som starter med Chelsea på 6. plass, er det hele 13 poeng. Så vi snakker om gruppa av de nest beste når navnet Watford sies. 

Tallene er 10-7-9 totalt og 34-34. Vekkreist på dagen hos sånne som oss, har de oppnådd 4-5-4 og 17-16. DET er langt bedre enn hva vi presterte i PL sist vi gjesta den ligaen. Hvem har de gjort det ubehagelig for når de har spilt borte? Jo, de har slått Burnley, Wolves, West Ham og Crystal Palace, U har det blitt mot Fulham, Southampton, Bournemouth, Everton og Brighton. Vi snakker altså om klubber som ligger under dem på tabellen - med unntaket Wolves som ligger plassen over. 

Manager er spanske Javi Gracia. Han gjør en så god jobb med laget fra nord for bygrensa til London, som han kan. Han forvalter ei ganske jevn og god spillergruppe hvorav store stjerner er mangelvare - eller ikke er ønskelig, bl.a på grunn av økonomien.

Veteranen Ben Foster står alle kamper. I forsvaret spiller Cathcart, Femenia, Holebas og Mariappa de fleste kampene. På midtbanen er ofte Pereira god, og har med seg Doucourè, Hughes og Capoue. I front veksler Deeney, Deulofeu, Gray og han med et forpliktende navn, Success, å spille. Ingen som skårer mye mål, Pereira har 6 og Deeney 5 som mest.

Skadesituasjonen er interessant lesning denne gang. Watford har tvil rundt nettopp Pereira, og Femenia og Success er garantert ute. Vi kan mangle Lynch om ryggen krangler. Ellers blir nok ikke Cameron og Rangel klare, men de er ganske nære nå. For ja, vi trenger flere skuldre å hvile på!

Mens vi har 5 tap på rad, ufortjent eller ei, så har Watford 6-5-2 de siste 11 kampene. Gjestene fra Vicarage Road skal være favoritter både på grunn av form og at de spiller på et høyere nivå - og nå har de sjansen til en god cupturnering. Det siste kan sies om oss også, og det bor mye i laget vårt.

Jeg ser for meg at vi i denne ene kampen kan skape krøll for bortelaget. Kampen skal avgjøres der og da, og jeg har en mistanke om at det blir 2x15 ekstra. 2-2 kan være et mulig utkomme ved fulltid.