Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det betyr at vår 22 år gamle høyreback i beste fall er tilbake på banen i slutten av oktober.

Dette er et kraftig tilbakeslag for både QPR og for spilleren selv. Darnell hadde skadeavbrekk også forrige sesong, og da som nå skjedde det på et tidspunkt hvor han var i ferd med å befeste sin posisjon som førstevalg. I sommer er han blitt sett på som vår soleklare ener på høyresiden i en firer, så soleklar at vi i skrivende stund ikke har noe åpenbart andrevalg å sette inn. Valget på kort sikt står mellom en ommøblering blant de seniorene vi har tilbake, og å hente opp en rekruttspiller på permanent basis.

Det hersker nå ingen tvil om at vi forsvaret må styrkes med flere enn Tony Leistner - og det før vi kommer så langt som til 4. august. Tyskeren er den eneste vi har signert så langt i sommer, og det i en situasjon hvor frafallet har bestått av både Ned Onouha, Jack Robinson, James Perch og nå også Darnell Furlong. Vi håper fortsatt på Grant Hall, men han er i beste fall mange uker unna kampform.

I denne settingen får vi ta det som et godt tegn at QPR visstnok er på jakt etter Trent Sainsbury, en 26 år gammel australsk stopper som spilte alle sitt lands tre kamper under VM i Russland. Han har en bare sånn halvveis imponerende klubbkarriere i ryggen, et trettitall kamper for den nederlandske middelmådigheten Zwolle etterfulgt av et år i Kina. Derfra har han åpenbart lengtet hjem, men det siste året har han måttet nøye seg med en kamp på lån i Inter og ni i Grashoppers på nedre halvdel av toppserien i Sveits. Dette er en CV som neppe plasserer ham blant engelsk fotballs mest kravstore, og dermed antakelig innenfor QPRs for tiden gjeldende lønnsrammer.

Trent Sainsbury har tett oppunder 40 landskamper. Hva han ellers står for vet vi lite om - utover det faktum at til sammen tre baklengs mot topplag som Danmark og Frankrike forteller oss at forsvaret ikke nødvendigvis var den svakeste lagdelen til tross for at Australia ble hivd ut av VM med bare ett poeng i gruppespillet.

Hva QPR angår ser det imidlertid ut til at den forbannelsen som har fulgt backrekka vår skal rulle videre. I 2017/18 var dette vår klart svakeste og mest skadeutsatte lagdel. Nå starter elendigheten på nytt, og det flere uker før sesongen i det hele tatt begynner!


Darnell kommer fra vår egen juniorstall og er svært populær blant fansen. Her er han fotografert på et supportertreff i mai.