Hjemmelaget hadde vunnet sine fem siste hjemmekamper og vist svært god form sammenlignet med QPR den siste tiden. Derfor var troen på poeng ganske dårlig før matchen, men dette ble en oppløftende ettermiddag.

Laget stilte opp i en 4-4-1-1 formasjon denne gangen. Det ble endel endringer etter 0-4 mot Nottingham Forest i midtuken. Angel Rangel var tilbake etter skade og i tillegg til ham startet Geoff Cameron, Marc Pugh, Bright Osayi-Samuel og Jordan Hugill. Lee Wallace sonet karantene for sitt røde mot Forest, mens Todd Kane, Dom Ball, Ilias Chair og Nahki Wells alle måtte starte oppgjøret på benken.

Da ble laget slik: Lumley; Rangel, Grant Hall (Kaptein), Toni Leistner, Ryan Manning; Osayi-Samuel, Cameron, Luke Amos, Eze; Pugh; Hugill.

Det var bitende kaldt i Derby denne ettermiddagen. Før kampen ble Wayne Rooney introdusert for sitt nye hjemmepublikum. Den aldrende stjernen skal ikle seg en rolle som spillende trener etter nyttår etter noen år i MLS i USA.

Han kunne se sitt kommende lag produsere kampens første mulighet da Jayden Bogle prøvde skuddfoten og Joe Lumley reddet.

QPR svarte på åpningen da Manning prøvde seg med en heading få minutter senere uten at det ble veldig farlig. QPR prøvde seg på nytt med en heading noen minutter senere, denne gangen med Marc Pugh i duell med Ben Hamer i Derby-målet. Headingen gikk like over mål.

Starten hadde gitt selvtillit og Eze prøvde skuddfoten godt etter 19 minutter, men forsøket gikk utenfor stengene.

Mot spillets gang skulle Derby ta ledelsen etter 23 minutter. Amos lagde frispark rett utenfor 16-meteren og Waghorn viste klasse da han bøyde avslutningen utagbart opp i hjørnet.

QPR kom igjen under, og klarte heller ikke denne gangen å holde nullen. Denne gangen responderte laget bra!

Laget trykket på for utligning. Både Manning og Hugill hadde gode forsøk før Rangel prøvde seg på en god halvvolley som endte like utenfor. Det virket som om Derby skulle klare å holde på ledelsen til pause, men rett før hvilen skulle QPR få lønn for god innsats.

Osayi-Samuel hadde vært frisk i sin første start på en stund, og ble sendt i bakken innenfor 16-meteren av målscorer Waghorn. Dommeren pekte korrekt på straffemerket. Eberechi Eze viser seg som en kald fisk og satte straffen sikkert på arrogant vis med stopp i tilløpet.

En boost inn til pause...

I andre omgang var det lite som skjedde før det var gått nesten 10 minutter. Da fikk hjemmelaget en sjanse da en umarkert Marriott kom til en god avslutning etter corner som endte like over målet til Lumley.

Samme resultatet ble det for Hugill etter en Eze-corner et par minutter senere. Ballen strøk tverrliggeren.

Halvveis i omgangen var QPR heldige som unngikk baklengs da Derby kontret med fart. Marriott la ballen tilbake til Bogle på 10 meter, men avslutningen var heldigvis svak.

Det var helt jevnt på Pride Park og de siste 20 minuttene så kunne kampen vippet i begge retninger. Waghorn hadde en god heading, mens Josh Scowen (som hadde kommet inn for Amos) hadde QPR sin siste mulighet med en halvvolley noen få minutter før slutt.

Det ble imidlertid ingen flere scoringer i oppgjøret, noe som forsåvidt var rettferdig nok. 9-8 i sjanser og 48-52 i ballinnehav forteller om to svært jevnbyrdige lag. Ett poeng på Pride Park er sterkt. Spesielt i ly av formen QPR har vist den siste tiden. Warburton og hans menn fikk en oppreisning etter det famøse 0-4 oppgjøret mot Forest i midtuken!

Derby-QPR 1-1 (1-1)