Derby er marginale favoritter...

..foran denne potensielt underholdende kampen.

Bobby_Zamora_2921265b
Vi har VEEEELDIG gode minner fra tidligere oppgjør!

Av STEINAR SÆTHER

Ikke mye å skrive hjem om fra Villa Park lørdag, foruten snø og vind. Lagene tapte for uværet Emma, sånn sett spilte (ikke) lagene uavgjort, og vi tapte ikke en ny bortekamp...

Hjematt! På besøk får vi Derby County som har planer om å blande seg inn blant de to som rykker direkte opp. De plassene innehas per dags dato av ledende Wolves og Cardiff. Formen til geitebukkene er ganske god selv om de tapte lørdag hjemme for enda bedre Fulham 1-2 - som har nøyaktig de samme planene. 

Etter kampene lørdag har geitebukkene 7 poeng opp til Cardiff og hele 13 til Wolves. Mellom der har Fulham og Aston Villa plassert seg. De har henholdsvis 5 og 4 poeng opp til Cardiff. De to på toppen har èn kamp mindre spilt.

Manager Gary Rowett har hatt en heldig hånd med laget, for det var ikke gitt at de skulle kjempe om opprykk denne sesongen. Med omtrent samme mannskapet har de de to siste sesongen slitt mer og mer med å hevde seg i championship. Likevel har de snudd trenden, og det er sterkt - selv om sesongen fortsatt strener videre og lite skal til før de faller utenfor sluttspillssonen igjen. Middlesbrough og Sheffield United har sonen innafor kort rekkevidde.

Tallene har blitt: Borte 7-7-3 og 25-19, som vitner om styrke og målrike kamper, totalt 16-12-7 og 54-33. Kanskje peiser de ukritisk på i en del kamper, men de slipper ofte billig unna. Det er jo en kjennsgjerning at desto lenger et lag befinner seg oppe hos motstanderen, jo mindre sjanse er det for å få mål i mot. VI er ikke helt der, dessverre...

4 mann er garantert ute for geitebukkene, èn blir testet i dag. Samme antall ute for oss hvorav Hall og Wheeler antagelig til sommeren. Mackie og Sylla nærmer seg spill igjen, de har begynt å delta på fellestreningene, men denne og antagelig neste blir for nært på. Lynch har vært både sjuk og skadet men kan være tilbake i kveld. Testes i ettermiddag.

Skulle ønske vi kunne skryte på oss en bedre hjemmestatistikk mot Rowetts disipler. 2-5-6 på de siste 13 kampene på Loftus Road er traurig lesning. Dog er det viktig å vite at seirene har kommet på de tre siste. 

Akkurat nå er geitebukkene inne i en litt gavmild trend forsvarsmessig. 10 innslupne mål på de 5 siste, før det presterte de 3 på 14! Periodiske, med andre ord. 

QPR er forøvrig det eneste laget uten U i championship til nå i 2018, Derby har flest med 6 stykker. Værsågod, bli forvirret!

Magefølelsen sier at vi taper 1-2 eller 2-3 under lyskasterne. Holloway vurderer et nytt opplegg i kveld, hva det eventuelt blir, om det hjelper, aner vi lite om midt på dagen. Mål blir skåret, det er jeg overbevist om!