Endelig hadde QPR karret seg til 4 runde av FA-supen. Kampen ble ikke mye til underholdning og bar preg av dårlige værforhold og lav temperatur, men Nahki Wells varmet våre hjerter da han igjen fikk nettkjenning og sikret omkamp.

Steve McClaren stilte det beste mannskapet han hadde tilrådelig. Eze ute med skade gjorde at Oteh startet på topp sammen med nevnte Wells. På midtbanen hadde Jordan Cousins blir byttet ut med Ryan Manning, men ellers var dette leddet uendret. Forsvarsrekka til Lumley kjenner vi godt og her ble ingen spillere spart eller vraket.

Det betød at QPR stilte slik: Lumlet, Bidwell, Lynch, Leistner, Furlong, Scowen, Manning, Freeman, Wszolek, Oteh og Wells.

Mangler midtbane
Den første omgangen forbigår vi nesten i stillhet. Portsmouth hadde den beste, og eneste sjansen etter 45 spilte minutter da Portsmouth-spiller Dennis fyrte av fra 18 meter med en "dupper". Lumley måtte i aksjon for første gang og reddet fint til corner. Resten av omgangen var det lite å juble for tverke for hjemme eller bortelaget. Vær, vind baneforhold og temperatur får ta noe av skylden, men slettes ikke alt.

QPR ble presset lave i lange perioder. Årsaken er at vi ikke var i nærheten av å vinne midtbaneduellen sentralt. Manning blir litt for "sped" i duellspillet og Josh Scowen spiller, med god grunn, helt uten selvtillit. Det er rett og slett litt frustrerende å se hva som gjøres sentralt på midtbanen nå som Cameron og Luongo ikke er tilgjengelig. QPR er for to forskjellige lag å regne med/uten disse to spillerne. Heldigvis er Luongo straks tilbake etter at Australia har gitt ut av Asiamesterskapet.

Den første omgangen var ganske så dørgende kjedelig krydret med mange feilpasninger og frykt fra begge lag om å slippe inn mål.

Bedre 2 omgang
De siste 45 minuttene ble noe mer severdige foran et fullsatt Fratton Park (inkludert 3000 QPR-supportere)
Portsmouth kjørte ut og til tider over QPR i innledningen av omgangen. Brett Pitman var en håndfull, og vel så det, for stopperparet til McClaren. VI hadde mistanke om at det kunne gå galt, noe det også da gjorde etter 63 minutter.

Lee Brown, tidligere akademiprodukt fra QPR, la inn fra vår høyreside og Joel Lynch "klarerte" ballen inn i mål. Cuplaget QPR fornekter seg ikke tenkte vi om akkurat det...

Bytter, trykk og mål
McClaren måtte gjøre grep for å endre kampbildet. Bright Osayi-Samuel og Matt Smith ble introdusert til fordel for Oteh og Wszolek. Dette skapte umiddelbart resultater. Man kan si og mene mye om Smith, men at han skaper tilnærmet panikk i samtlige forsvar han spiller mot er ingen overdrivelse.

1-1 kom etter en corner i det 74 minutt. Nahki Wells kom til avslutning fra kloss hold, bommet en gang, men satte returen sikkert i nettmaskene. Den var viktig og troen var tilbake.

Ingen av lagene klarte å avgjøre matchen det siste kvarteret og dermed blir det omkamp på Loftus Road. Det gleder vi oss til!

Portsmouth-QPR 1-1 (0-0)
Mål: Lynch (selvmål 63) Wells (74)