Man måtte gni seg i øynene ganske heftig da kampen var spilt i 65 minutter. Det var langt fra forventningene at Dom Ball skulle score og sørge for at QPR fikk med seg ett poeng fra Kenilworth Road. Dette var Ball sin andre scoring i sin profesjonelle karriere. Den første kom i februar 2017 som Peterborough-spiller!

Warburton startet denne gangen i en 4-3-3 (4-2-3-1?). Lumley har gjort sine saker ok (ikke strålende...) etter sin gjeninntreden og har fremdeles tillit. I fireren bak vqr det Rangel og Manning på hver sin side, med Barbet og Kakay sentralt. På midten var det Amos, Ball og Cameron som skulle kontrollere begivenhetene. Fremme var det trioen/banden bestående av Osayi-Samuel, Chair og Eze som skulle skape noe.

Det betød at Masterson og Shodipo var på benken denne gangen. Hugill fremdeles ikke tilgjengelig, Oteh på benken igjen. Dette mannskapet skriker etter en spiss!

Straffespark!
Det første som skjer foran målene i denne matchen er etter 19 minutter. Da har Angel Rangel allerede gått i dusjen med en strekkskade og Conor Masterson entret banen i hans sted. Ryan Manning kommer på etterskudd i feltet, forsøker å ta ballen fra Bree og lykkes med det. Dessverre faller også spilleren og dommer Steve Martin (hmm...) peker på 11-meters merket. Strengt dømt, men i aller høyeste grad klønete inngripen av Manning.

Collins tar straffen, sender Lumley til sin høyreside og plasserer ballen motsatt.

1-0 til Luton som ville klatret ut av de tre nedrykksplassene med tre poeng i denne matchen.

Ikke mange lyspunkter
De første 45 minuttene var en forlengelse av lidelsen mot Sheffield Wed. på lørdag. Kun et par minutter etter straffesparket er det svært nær at ledelsen dobles da Lee setter ballen utenfor fra kloss hold. QPR prøver å komme høyere i banen og får noen avslutninger, uten at det virkelig blir farlig. Bright, Eze og Chair prøver alle skuddfoten uten å lykkes. 1-0 til hjemmelaget ved pause var det ingenting å si på, og vi hadde vel ikke helt troen på at dette skulle ende med noe som helst matnyttig da vi gikk til pause.

Anullering
Rett etter sidebytte så havner ballen i nettet bak Lumley igjen. Dommeren blåser frispark for QPR for knuffing i feltet iforkant av scoringen. Vi takker og bukker, for den så ikke åpenbar ut.

QPR hadde, nær sagt som vanlig, høyt ballinnehav. Denne gangen skulle vi også begynne å skape målsjanser med bakgrunn i dette. Det er viktige steg i riktig retning. Barbet prøvde seg med en god heading nær timen spilt, mens Eze testet skuddfoten like etter. Fremdeles ikke ferdig innstilt, men det begynte å lukte farlig. Bright Osayi-Samuel testet backen sin på fart og fant ut at der kunne det by på muligheter.

Utligningen
Nettopp farten til Osayi-Samuel skulle være nøkkelen til åpning av Luton forsvaret. Eze med en nydelig stikker og Osayi-Samuel med gasspedalen i bunn ned langs høyresiden. Han skjærer  inn mot mål og slår -etter læreboka- 45 grader ut i feltet. Der kommer Dom Ball og setter bredsiden til som det naturligste i verden og Luton-spillerne ligger strødd forgjeves i forsøket på å stoppe ballen. Ball jubler hemningsløst deilig foran tomme tribuner.

1-1var en befrielse.

Viktigst for Luton
Ingen tvil om at matchen var viktigere for Luton enn oss, og man kunne etterhvert føle desperasjonen til hjemmelaget. De klarte å ta bedre tak i matchen etter utligningen. Warburton gjorde et dobbeltbytte etter 82 minutter. Oteh og Shodipo inn for Osayi-Samuel og Luke Amos.

Luton skulle komme nært seiersmålet i sluttminuttene.

Lumley-redning av klasse
Etter 89 minutter får Luton den store sjansen til å ta alle tre poengene. Nydelig spill fra hjemmelaget gjør at Potts står helt alene på 11-12 meter når ballen kommer trillende perfekt inn fra høyresiden. Potts klemmer til, men Lumley har beveget seg smart og i full strekk så får han hendene på avslutningen. Strålende, og akkurat det Lumley trengte...

Etter 4 minutter tillegg med sjanser i begge retninger så blåser Steve Martin av oppgjøret. Det ender 1-1 på Kenilworth Road, og det resultatet er helt rettferdig. En liten opptur for oss, en ganske så stor nedtur for Luton. Mitt tips er at de spiller League One neste sesong.

Bestemann
Flere positive bidrag denne gangen. Osayi-Samuel må trekkes frem. Kakay er god igjen.

Nei, det kan ikke bli andre enn Dom Ball. Solid kamp, men aller mest fordi han scoret sitt første mål i QPR-trøya. Hvis statistikken hans står seg i fremtiden er det trolig det siste målet hans i QPR også, så da gir vi ham "premien" som vår bestemann. Er ikke det rett og rimelig da?

Hvem skulle trodd at 1-1 mot Luton skulle være en solid opptur?
Da har man vært et stykke nede i kjelleren...

På lørdag venter Millwall på Kiyan Prince Foundation Stadium. Vi forventer at oppturen går videre der!!

Luton-QPR 1-1 (1-0)