Av DAG HÅKON HELLEVIK

At Richard Dunnes skade kunne bli kostbar for oss har vi visst helt siden skaden skjedde, men HITC har nå kommet med tall som bekrefter den antakelsen. Nettstedet har analysert ni QPR-forsvarere ut fra antallet blokkeringer, taklinger, klareringer og vunnede dueller - alt dividert på spilletid. Dunne kommer da marginalt bedre ut enn Stephen Caulker, og begge disse to er klart bedre enn stallens to andre midtstoppere, Rio Ferdinand og Nedum Onouha.

Midtstopperne på sin side får betydelig bedre karakterer enn de fem som hovedsakelig har spilt på sidebackplass. Av backene er det Darnell Furlong, han med minst spilletid av samtlige, som får den beste poengsummen. Furlong får bedre karakterer enn Onouha og Ferdinand, men svakere enn Dunne og Caulker.

De fire siste på lista er Suk-Young Yun, Clint Hill, Armand Traore og Mauricio Isla. Disse rangeres praktisk talt likt, men alle klart bak Ferdinand / Onuoha.

Samme nettsted lister også opp de fem PL-angriperne som har bommet på flest store sjanser denne sesongen, og denne lista toppes av Charlie Austin med 15. Nærmest ham kommer Graziano Pelle med 13.

Denne statistikken har imidlertid den svakheten at den ikke forteller hvor mange sjanser angriperen har kommet til og hvor stor andel av disse vedkommende har scoret på. Austins antall ligamål er det samme som antallet bom - altså 15, og det betyr at han har scoret på nøyaktig halvparten av sine «store sjanser» (definisjonen må nødvendigvis være subjektiv) denne sesongen.

Så når vi ser på denne statistikken med litt andre briller finner vi at ingen av de spissene HITC omtaler har kommet til flere sjanser enn Charlie denne sesongen, og at bare Sergio Aguero har en høyere treffprosent. Da ser statistikken slik ut:

Aguero (Man City) 17 mål og 12 bom på 29 sjanser, treffprosent 58

Austin (QPR)         15 mål og 15 bom på 30 sjanser, treffprosent 50 

Diouf (Stoke)         8 mål og 9 bom på 17 sjanser, treffprosent 47

Lukaku (Everton)   8 mål og 10 bom på 18 sjanser, treffprosent 44

Pelle (Soton)          8 mål og 13 bom på 21 sjanser, treffprosent 38

Denne lista har nødvendigvis en begrenset verdi. Alle som har scoret 10 mål eller mer, og som ikke står oppført på HITCs liste over spillere med 9 bom eller mer, må nødvendigvis ha en høyere treffprosent enn Charlie Austin. Disse er det 12 av per i dag, og blant dem har Harry Kane og Diego Costa med 19 scoringer hver en treffprosent på 70 eller bedre. Så vår eneste hensikt med denne matematiske øvelsen er egentlig å avvise ethvert forsøk på å hevde at Charlie Austin er Premier Leagues mestsløsende angrepsspiller.

Sludder og atter vrøvl er det eneste som er å si om den saken.