Rammene rundt kampen var helt nydelig Over 16000 tilskuere, inkludert en god skare nordmenn. For oss hjemme var det TV-kamp med norske kommentatorer, noe som heller ikke hverdagskost. Vi gledet oss og gruet oss på en gang. Leeds har vært gode denne sesongen, og vi er vel ikke kjent for å være best i TV-kamper.

Laget til Warburton bestod av noen overraskelser. Liam Kelly var tilbake i mål, noe som ikke var sært overraskende. Overraskende var det derimot at Masterson kom inn som stopper ved siden av Grant Hall. Masterson var god i FA-cupen mot Swansea og fikk altså sin debut i serien her. Wallace og Kane utgjorde backene i forsvarsfireren.

Fremover på banen var det ingen store overraskelser. Cameron og Amos skulle passe de defensive sakene på midten, mens Chair, BOS og Eze skulle være den kreative kraften offensivt for og gi «mat» til Nahki Wells på topp.

Frisk åpning
Kampen åpnet friskt og begge lag bidro, kanskje med hjemmelaget i førersetet. Den første målsjansen til QPR var det Luke Amos som fikk etter 14 minutters spill. Han fikk skutt fra 20 meter etter fint kombinasjonsspill, men Casilla i Leeds-målet var fint med på notene.

Etter 19 minutter så går Bright Osayi-Samuel ut på løpetur. Da er det få som henger med i svingene! Han vender opp på egen halvdel på høyresiden og setter fart inn i senter av banen. Mot tre ryggende Leeds-spillere nøler han ikke og forserer mange meter. På 18 meter går Leeds-forsvaret til angrep og legger ham ureglementert i bakken.

1-0, Nahki Wells!!
Fripsparket tar Ebere Eze seg av. Han prøver å curle ballen i det lengste hjørnet, men en Leeds-forsvarer får hodet på ballen. Den spretter i gresset og via armen (to ganger faktisk...)  til Nahki Wells som plutselig befinner seg alene med Casillas. Wells er klinisk i slike situasjoner og setter ballen sikkert i lengstehjørnet før han feirer etter å ha kastet et blikk på assistendommeren.

VAR ville annulert scoringen ganske sikkert, men dette er championship og spontan jubel brøt ut fra elleville hjemmesupportere. Vi liker ikke VAR så dette var et nydelig øyeblikk vi fikk beholde!!

1-0 QPR

QPR gode i denne perioden
Dette er QPR sin beste periode av kampen. Etter 34 minutter er det frispark igjen, denne gangen fra 30 meter på venstresiden. Kombinasjonen Eze og Wells igjen. Eze skrur frisparket inn mot straffemerket og Wells står helt alene. Han prøver på volley, men forsøket er tafatt. Hanskjønte nok ikke at han hadde relativt god tid i den situasjonen...

Like etter blir Patrick Bamford spilt gjennm for Leeds. Han prøver å curle den over en utrusende Liam Kelly, men ballen går over og til siden for målet.

1-0 til pause føltes både deilig og fortjent!

Leeds best etter hvilen
Leeds var det beste laget etter pausen, det er helt sikkert. Det hadde ikke vært noe å si på om de fikk med seg minst ett poeng. Vi er ikke veldig skuffet og empatiske av den grunn...

Etter timen spilt så trodde alle at utligningen skulle komme. Leeds fikk en litt billig straffe da Bamford kom alene med Kelly. Kelly sklir inn i Bamford som teatralsk kaster seg. Dommeren belønner det gode skuespillet og dømmer straffe.

Kelly får sin revansj da han kattemykt går ned i sitt venstrehjørne og plukker straffen til Bamford som den enkleste ting i verden med venstrehånden!! Deilig.

Store sjanser
Etter 75 minutter gjorde Warburton to bytter. Nye Jack Clarke og Josh Scowen kom på banen for Ilias Chair og Luke Amos.

Bamford for en stor sjanse på bakre stolpe. Han treffer heldigvis ikke ballen med hodet og den sklir via skulderen og ut.

Etter 80 minutter så blir vi reddet av stanga. Hernandez med frispark fra 18 meter treffer stang ut i et forsøk Kelly hadde vært sjanseløs på å nå frem til.

Rødt frustrasjonskort
Noen få minutter før full tid så pådrar Leeds seg rødt kort. Phillips mister ballen og kaster seg inn med knottene først mot Geoff Cameron. Dommeren er ikke i tvil og drar, helt riktig, direkte opp det røde kortet.

Selv med 10 mann får Leeds en god mulighet til utligning da finske Alioski kommer opp på en heading fra fem meter. Heldigvis finner ikke finnen veien til å treffe mellom stengene, og tiden renner ut. Vi vinner 1-0 på en høyst medioker prestasjon mot et topplag. Det var deilig det, og ikke minst så klarer vi å holde nullen igjen. Viktig for selvtilliten!!

Noe refleksjoner etter oppgjøret

- Liam Kelly var god her. La oss håpe han finner stabilitet!
- Conor Masterson er en god midtstopper. Robust type.
- Nahki Wells er vår beste avslutter og jobber i tillegg hardt for laget. Liker han...
- Ryan Manning har startet en kamp i 2020. Den endte 1-3. Resultatene ellers har vært 5-1, 6-1 og 1-0. La Manning hvile er oppfordringen!

QPR-Leeds 1-0 (1-0)