Nederlagsdømt før sesongen.

Åtte kamper senere er vi det store overraskelseslaget i divisjonen og spillemessig fortjener vi absolutt å ligge i toppen av tabellen. Det er på tide med en liten reality-check selv om armen allerede er full av klypemerker! 4 plass med kun ett poeng opp til Leeds og Swansea på opprykksplassene smaker det fugl av...

Millwall på The Den er brutalt. Det kan nok de fleste championshipspillere skrive under på. Millwall er divisjonens minst spillende lag og det satses mer på innsats enn finspill. Derfor passer klubben som hånd i hanske til ex.ranger Matt Smith, men i dag skulle han møte sin overmann i duellspill!

Warburton stilte stort sett med samme mannskapet som slo Luton sist. Unntaket var at Geoff Cameron kom inn for Grant Hall som hadde fått en smell på trening. Det var en tilnærmet 3-5-2 som ble spilt også denne ettermiddagen.

Lumley fikk igjen tillit mellom stengene, med trebackslinjen Cameron, Barbet og Leistner foran seg og Kane og Manning som vingbacker. Foran forsvaret var det Dominic Ball som skulle regjere og frigjøre litt plass til Eze og Chair for å boltre seg. På topp er det liten diskusjon når vi mønstrer to spillere. Wells og Hugill er gutta vi stoler på for å få ballen i mål.

Stille
Oppgjøret begynte ganske så rolig. Lagene hadde helt tydelig hver sin tilnærming. Millwall skulle slå langt på Smith og Bødvarsson, vinne ballen etter duellene og aller helst vinne en dødball. QPR på sin side har blitt ekstremt spillende under Warburton på kort tid, noe som selvsagt kler spillere som Eze og Chair.

Det ble mye spill og dueller rundt midtbanen i den første omgangen. De gangene det ble litt fart på QPR var når Eze bestemte seg for å leke med kula. Han var banens desidert beste de første 45 minuttene, men dessverre ble det ikke sluttprodukt i form av mål denne gangen. Millwall hadde svært lite å by på, men en spiller skapte litt bryderi. Jed Wallace er en spiller med stor fart og deilig fremdrift, i et heller traust hjemmelag.

Beste muligheten i den første omgangen kom til Jordan Hugill. Ilias Chair slår innlegget fra høyre og Nahki Wells går i duell midt inne i 16 meteren. Ballen triller fra duellen og rett ut til Hugill på 14 meter. Forsøket blir blokkert fra en oppofrende liggende Millwall-spiller og hadde sannsynligvis funnet nettmaskene dersom den hadde passert ham.

Hugill med omgangens største mulighet

0-0 til pause, og QPR det klart beste laget uten at rytmen satt helt offensivt. Ilias Chair fikk nok litt sjokk over hvor brutal The Den kan være og ble effektivt taklet ut av matchen de første 45 minuttene.

Ett annet Millwall
Ut av startblokkene i den 2 omgangen var det et litt annet Millwall-lag vi så. Neil Harris hadde tydelig hatt en god pauseprat og laget satte opp intensiteten to knepp rett fra avspark. Publikum på The Den var også med på notene og svarte med et voldsomt lurveleven. Etter 6-7 minutter hadde laget produsert et par halvfarligheter og satt press på QPR for første gang i oppgjøret. Likevel hadde QPR tilsynelatende brukbar kontroll. Mye av årsaken til dette var Toni Leistner som vant duell etter duell i luftrommet. Vi vet alle hvor mange dueller Matt Smith vanligvis kan vinne i luftrommet i løpet av 90 minutter, men mot Leistner ble han en miniputt.

Kontring og 0-1
Etter 56 minutter fant QPR ut at det var på tide å vise seg frem og sørge for nettsus. Hugill og Chair kombinerte fint før ballen havnet hos Wells på høyresiden. Han skjærer inn og prøver seg på en pasning, men den havner inn i "klynga" i 16 meteren og det hele ser ut til forsvinne uten resultat. Tilfeldigheter og litt klønete forsvarsspill gjør at ballen igjen havner hos Wells på 14 meter. Da er Nahki veldig god og setter ballen knallhardt i det lengste hjørnet uten å nøle. Deilig med en klinisk spiss som gjør slikt!

Millwall måtte frem
Kampen endret selvsagt karakter umiddelbart etter dette da Millwall måtte frem, og QPR kunne vente på overganger. De fleste trodde nok mer på 0-2 enn utligning etter å ha sett resten av oppgjøret, men kvarteret etter scoringen får Millwall to cornere på "rappen". Laget scorer omtrent ikke (en scoring denne sesongen) etter åpent spill, men på dødball skaper de nesten alltid farligheter. Den første corneren blir klarert slik at det blir en ny corner fra motsatt side. Matt Smith er først på den neste corneren og stussen havner hos Hutchinson på femmeteren som banker ballen i mål. Ikke optimalt forsvarsspill og lagene var igjen like langt på 1-1.

Stor blemme, våken Nahki!
Kun drøye minuttet senere så skulle Nahki Wells sette skapet riktig på plass igjen. Keeper Bialkowski må på utsiden av egen 16-meter for å klarere og Wells lukter "ugler i mosen". Bialkowski sleiver klareringen og Wells snapper ballen og glir forbi alene mot det tomme buret. Han gjør ingen feil og QPR er igjen tilbake i ledelsen. Herlig innsats og god "nese" fra Wells som nå står med fem ligamål og en cupscoring denne sesongen.

Heroisk
Etter scoringen så dreier det seg bare om å beholde tre poeng. Gutta jobber heroisk og viser en arbeidsmoral som man knapt kan huske å ha sett på noe QPR-lag. Det takles så det lukter svidd, spisser som tar tunge defensive løp og en Leistner som hadde "magnet" på ballen mot sitt eget hode. Tidligere nevnte Wallace får hjemmelagets beste mulighet til utligning da han drar seg gjennom QPR-forsvaret og får avsluttet fritt rett foran mål fra 15 meter med venstrebeinet. Avslutningen er knallhard, men går like til side for mål.

Spillet bølger og QPR har noen gode muligheter på overganger, uten de helt gyldne øyeblikkene oppstår. Kampen ender 1-2 og QPR tar med seg tre velfortjente poeng etter en herlig laginnsats.

Superhoopen
Jevnt denne gangen, men to spillere utmerker seg. Ebere Eze er helt rå i den første omgangen, mens Toni Leistner er helt sjef i den andre. Prisen går til BFG Leistner som nå har spilt seg til fast plass og er i ferd med å bli en nøkkelspiller for Warburton. Leistner vinner så mange dueller og er også flink til å sette fart i QPR med sine raid offensivt.
Andre positive innslag er Dominic Ball som spiller en bra kamp, og selvsagt må Nahki Wells nevnes med sine to scoringer. Skal man nevne noen skuffelser så er igjen Barbet av de svakere. Vi har høye forventninger til franskmannen, men det virker som om han ikke helt har funnet seg til rette enda.

Millwall-QPR 1-2 (0-0)
Mål: Wells (56,72), Hutchinson (71)

QPR: Lumley, Kane, Leistner, Barbet, Manning, Cameron, Ball, Chair (Pugh 83), Eze, Wells (Scowen 77), Hugill.
Ubenyttede innbyttere: Kelly, Masterson. Smith, Mlakar, Alfa.