Av STEINAR SÆTHER 

Sterk seier for 9 dager sida. 1-0 borte over Reading i deres daværende form var et av sesongens høydepunkter til nå. Gøy å se oss skape 6 store målsjanser, de største på overganger etter brudd i midtbaneleddet. Sånn fikk vi nettkjenning også; Sylla stjæler med seg ballen noen meter inne på juksehoopsa sin halvdel, avanserer noen meter til, skråner ballen 45 grader nedover høyrekanten til Wszolek som frakter ballen 10-12 m videre før han skrår innover mot ytre 16 m og slår ballen 45 grader ut igjen til Manning som flikker ballen med utsida av venstrefoten nye 45 grader mot bakerste stolpe hvor Mackie suser inn bakfra og netter oppunder tverrligger`n. Jada, veit du har sett det sjøl men det var ei så herlig kontring at jeg var pukka nødt til å skrive det 😊 

Vi var gode i store deler av kampen, ingen skal ta fra oss det. Samtidig skapte juksehoopsa 3 store sjanser hvor vi var prisgitt flaksen som må til for at motstander`n ikke skal nette. Sagt på en annen måte, vi taper for ofte dueller innafor egen 16 m. Derfor har jeg ikke friskmeldt oss enda, sjøl etter 3 fine seiere på rad.

2-1 borte over dagens motstander Fulham sist, som var tilbake på første datoen i oktober, var tjuveri av rang. Men å avgjøre sånne nabofeider på frekkeste vis er herlig for den som kommer seirende ut av det, he-he! Fulham har foruten vår seier der nede kun tapt 5 kamper til sida seriestart, og det tapet kom i enden av ei rekke på 7 kamper uten seier - hvorav 3 tap! - mot lag nede rundt nedrykksstreken. Deretter har de 2 tap for opprykksfavoritt Brighton og ett veldig tilfeldig tap for Aston Villa på Villa Park, hvor de burde tatt med seg alle poengene hjem. 

Manager Jokanovic må klare seg uten Ayeti og Kebano som spiller i Afrikamesterskapet. Førstnevnte har vært en god spiller til nå i sesongen og har netta 4 ganger. Sammen med Cairney og Johansen har de netta hele 14 ganger så langt, så han er et tungt fravær. Men toppskårer Martin (8 mål) skal være klar etter en disputt mellom Jokanovic og Derby (hvor han er lånt ut i fra) etter seier`n over Barnsley sist lørdag.

Vi mangler fortsatt Cousins, Caulker og Robinson. Hvor Eze er aner jeg ikke. Enten er han ikke friskmeldt etter skaden mot Blackburn i cupen, eller så mener Olly at han ikke har nivået inne. Sylla var gretten etter å ha blitt tatt av banen i 2. omgang mot Reading og fikk en reaksjon fra Olly på det, men jeg regner med at han spiller fra start igjen i dag.

Jeg lar statistikk være nettopp det, alt kan skje i disse nabofeidene. Mer interessant er det at Fulham kun har to bortetap i år, begge nevnt over her, Brighton og Villa. Og de slo Brentford 2-0 borte. 

Klarer vi 4 på rad? Virker litt uvirkelig på meg foran tv-kameraene. Fulham vil ventelig ha et høyere balltempo enn Reading og intensiteten uten ball vil også være høyere. Takler vi det? Jeg helgarderer kampen som ikke fins på annet enn oddslappen, men det kan hende Fulham får motsatt resultat av hjemmekampen deres, altså seier 2-1 nå. Men sjøltilliten vår kan endre et forventa kampbilde fordel oss. Begge lag vil skape sjanser! Come on, let`s get started 😊