Av DAG HÅKON HELLEVIK

For plutselig viser QPR seg frem som stabilitetens høyborg! Jimmy Floyd Hasselbaink, som ble ansatt i W12 i desember 2015, er ved sesongstart nr 11 på lista over managere med lengst tjenestetid i divisjonen!

Bare 8 av de 24 klubbene som starter sesongen i Championship om en drøy måned har samme manager som på samme tid i 2015. Av de 16 som fikk sparken var Chris Ramsey den første som måtte gå. Imidlertid rakk både Huddersfield og Brentford å bytte manager før QPR ansatte Jimmy Floyd Hasselbaink, vi hadde jo som kjent noen uker med Neil Warnock i mellomtiden. Og vips har vi en statistikk som plasserer QPR på øvre halvdel av tabellen når det gjelder «managerstabilitet».

I de fire klassiske divisjonene har ikke mindre enn 54 av 92 klubber sparket managere forrige sesong. Mest oppmerksomhet får topplagene og det som skjer av rabalder i ManUre og Chelscum og ManShitty, men elendigheten stopper langt fra der. Dagbladet mener å vite at hoderullingen sist sesong er det mest omfattende siden 2001.

Managerforeningen, som organiserer både de avtroppende og de påtroppende og således burde klare å opprettholde medlemstallet uansett, omtaler sesongen som «flau».

- Nok en nådeløs, skuffende og pinlig sesong for fotballen, sier formann Richard Bevan i følge samme avis.

- Det er den verste sesongen noensinne. Det er mye press for tiden. Hvis man skulle sparke bedriftens viktigste person så ofte som i fotballbransjen, hva ville da skjedd med bransjen og med markedet? Det gir åpenbart ustabilitet, store kostnader og mange problemer, mener Bevan.

Hva forrige sesongs Championship angikk var det bare én manager på nedre halvdel av sesongens tabell som beholdt jobben. Det var Karl Robinson i MK Dons. Han rykket imidlertid ned, så det hjalp ikke det heller. En særlig gratulasjon sender vi til våre hjertevenner i Derby County, som sparket en manager som hadde tatt dem helt til topps på tabellen. Nervene sviktet da klubben ramlet ned på femteplass, en posisjon de suverent beholdt frem til våren kom. Hva den avsatte Paul Clement angår, er han som så udugelig å regne at han sporenstreks ble ansatt som managerassistent i Bayern Munchen.

Lojaliteten til manageren gjør imidlertid at vi nå vurderer å holde et varmt øye mad MK Dons i League One neste år, klubbens frynsete rykte til tross. Kanskje blir dette trekket belønnet, slik det ble i Hull som har rykket både opp, ned og opp igjen med Steve Bruce.

Dette er de «lengstlevende» managerne i Championship. Disse fem er også de eneste som er ansatt før 2015!

Ipswich Town: Mick McCarthy, november 2012
Preston North End: Simon Grayson, februar 2013
Wolves: Kenny Jackett, mai 2013
Birmingham City: Gary Rowett, oktober 2014
Brighton and Hove Albion: Chris Hughton, desember 2014