Jack Robinson scoret to ganger å sørget for at  QPR tok en 2-1-seier i Birmingham. Det gir pusterom for våre gutter og dyttet Birmingham helt ned i bunn av tabellen.

Robinson scoret likegodt sine to første ligamål, det første etter 16 minutter og det siste syv minutter før full tid etter at Sam Gallagher hadde utlignet i mellomtiden.

Robinson sin dobbel sørget for QPR sin første borteseier på 18 forsøk! Den siste borteseieren kom mot nettopp Birmingham i februar da man vant 4-1. Situasjonen ser stadig mer dyster for Birmingham som tapte sin tredje kamp på rad og manager Cotterill har kun to seire og fire mål på sine elleve kamper som Blues-sjef.

Laget
Laget til QPR var svært lite overraskende. 3-5-2 var oppskriften denne gang med Onuoha, Baptiste og den store helten, Robinson foran Smithies i treeren bak. Bidwell og Wszolek skulle løpe langs krittlinjen på hver sin kant, mens midtbanetrioen med Freeman, Luongo og Scowen er selvsagte valg når de er tilgjengelige. På topp stilte vi med Matt Smith og Conor Washington.

Starten av kampen var hektisk, og preget av lite finspill. To lag som tydelig er ute av form for tiden. Birmingham lagde mange frispark og sulle bli straffet for dette i det 16 spilleminuttet.

Freeman/Robinson x 1
Luke Freeman sitt følsomme venstrebein fant Robinson midt i feltet til Birmingham. Han knuste alt i luften og stanget inn 1-0 i det lengste hjørnet for keeper Stockdale. Deilig!

Birmingham hadde lite å tilby offensivt og ga QPR få bekymringer. QPR så solide ut defensivt og spesielt gledelig er det at Onuoha ser ut til å finn god form raskt etter sitt lange skadeavbrekk. I dag var The Chief god!

QPR fikk en stor sjanse til å øke ledelsen rett før pause da Maikel Kieftenbeld banket ballen uforklarlig tilbake mot sitt eget mål, bare for å sende Conor Washington alene gjennom, men Conor klarte dessverre ikke å fullføre skikkelig.

Svak Smithies
I stedet slo Birmingham etter pausen med en utligning i det 57 spilleminutt. Alex Baptiste tapte en hodeduell på egen halvdel Kieftenbelds kom til avslutning fra drøye 20 meter. Det lave skuddet var ikke det aller beste, men Smithies måtte gi retur og Gallagher fulgte opp å satte enkelt inn 1-1. Ikke ofte vi kritiserer Smithies, men den må han ta på sin kappe!

Inspirert av målet begynte Birmingham plutselig å angripe med mer og med kraft, men det var QPR som skulle få de største sjansene og ledermålet.  Innbytter Idrissa Sylla burde ha scoret rett etter at han erstattet Matt Smith i det 75 minutt. Han kommer til en god heading upresset fra 6-7 meter, men den går rett utenfor den høyre stolpen til Stockdale.

Freeman/Robinson x 2
Dette skulle likevel være Jack Robinson sin lørdag. 83 minutter var spilt da Luke Freeman drar seg inn i banen og spiller rollen som assistkonge nok en gang. Freeman legger ballen til rette for Robinson som, fra drøye 20 meter, bruker venstrebeinet og setter ballen ned i hjørnet. En toppscorer verdig den der!

QPR klarer å holde på ledelsen de siste minuttene og vinner sin første bortekamp for sesongen. Herlig!

Første borteseier for året. Det er lov til å håpe på at dette gir en boost inn i julestria. Mange viktige kamper fremover, men denne var ekstremt viktig for å unngå å havne helt nede i "sumpa". Litt arbeidsro for Ollie er vel heller ikke vondt! Well done boys!

Birmingham-QPR 1-2 (0-1)