Av STIAN KARLSEN

9. august er datoen som gjelder for samtlige lag i det engelske seriesystemet, og dette kommer som en konsekvens av innspill fra klubbene/managere. Deres ønske var å unngå kaoset og uroen som følger i kjølvannet av rykter og skriblerier i tabloidene etter at sesongen allerede var godt i gang. Primærønsket var at vinduet skulle stenges før sesongen startet og dette ble innfridd til Premier League-klubbene (selvsagt...), mens championship nå har første serierunde helgen før vinduet stenger. 

Det vil fremdeles være overgangsvindu til 31.august i de største ligaene i Europa, noe som betyr at spillere fra engelske lag kan gå til utlandet etter at vinduet i England er stengt. 

Når det gjelder lån av spillere så kan dette gjøres frem til 31 august. Det gjelder også avtaler som inneholder spillere/klubber med opsjon på kjøp. 

Kortere vindu betyr at klubbene må reagere, men med QPR sin aktivitet på overgangsmarkedet denne sommeren så kan det se ut til at det spiller svært liten trille når vinduet stenger. Positivt eller negativt? De lærde strides, men sannheten er at Mark Hughes og Harry Redknapp i løpet av et par sesonger brukte opp budsjettet som i utgangspunktet var planlagt å holde frem til sesongen 2049/50. 

Primæroppgaven nå må være å beholde etablerte førstelagsspillere (Freeman, Luongo, Eze etc.), selv om vi, som supportere, selvsagt har både forsvarspillere og en klassespiss på ønskelisten... 

Her er oversikten over hva som har skjedd på overgangsfronten for QPR denne sommeren:

Inn:
Toni Leistner (Union Berlin) 

Ut:
Alex Smithies (Cardiff £ 3,5 mill.), Jack Robinson, Nedum Onuoha, Jay-Emmanuel Thomas, Jamie mackie-angriper.5785604-193298.html" style="color: rgb(66, 63, 56); text-decoration: none;" target="_blank">Mackie, James Perch (Frigitt).

U R´sss