Et aktivt lånevindu

Ingen permanent inn, men mange midlertidig ut. Det kom ikke som noe sjokk at QPR ikke signerte noen spillere i dette vinduet, men vi benyttet i det minste muligheten til å redusere lønnsbudsjettet en smule.

bapqpr2
Baptiste har vi nok sett det siste av i QPR-trøya. Nå på utlån i Luton

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Transferembargoen vi ble ilagt som en del av FFP-oppgjøret ville gitt oss anledning til å signere spillere på en-ut-en-inn-basis, og Idrissa Syllas permanente overgang til Waregem tidlig i vinduet åpnet for denne muligheten. Januar er imidlertid ikke alltid tiden for gode kjøp, så at denne sjansen ikke ble benyttet er helt greit. De våte drømmene om Peter Crouch og Charlie Austin var aldri realistiske, og det er viktigere å ha fokus på gode kupp til sommeren enn hastekjøp i januar.

De mange utlånene består som alltid av to kategorier spillere; de unge som vi håper å få bruk for senere og de eldre som vi gjerne skulle ha satt bort permanent. Til den siste kategorien hører Alex Baptiste, den 33 år gamle forsvareren som har vært en rullerende kriseløsning i sine 18 måneder i klubben. Med en frisk Grant Hall trengs han forhåpentligvis ikke lenger, og han skal nå bidra med erfaring og rutine i Lutons kamp om opprykk fra League One.

Også David Wheeler er i realiteten avskrevet i QPR. Den tidligere Exeter-spissen hadde blandet suksess på lån i Portsmouth i høst, men skal nå prøve lykken i MK Dons.
Sean Goss er i en slags mellomposisjon. Han er ung, men egentlig ikke så veldig lovende lenger. 23-åringen er lånt ut til St Johnstone i skotsk eliteserie, sportslig sett ikke så veldig mye mer utfordrende enn Luton Town. Tiden er kanskje også i ferd med å løpe fra den jevngamle sveitsiske målvakten Seny Dieng, som har flyttet seg fra Stevenage til Dundee.

Et av sesongens mysterier er hvor det ble av fjorårets stjerneskudd Paul Smyth. Han har knapt vært på benken etter at McClaren lånte inn Hemed og Wells, og nå er han på utlån i Accrington Stanley i League One. På samme nivå, i Walsall, finner vi dessuten angriper Aramide Oteh. Både Oteh og Smyth har vist svært mye positivt på QPRs A-lag, men begge trenger mer seniorerfaring for å ta det neste steget.

Forhåpentligvis får også Charlie Owens litt League One-erfaring. Han har til gode å få vise seg frem i The Championship, men får nå sjansen til å utvikle seg under Gareth Ainsworths vinger i Wycombe Wanderers.

Tre andre fra vannskorpa rundt førstelaget er Ilias Chair, nå i Stevenage, samt Niko Hamalainen og Giles Phillips. Chair skal tilbringe vårsesongen i League Two, mens de to andre etter alt å dømme havner i USA. Begge har de amerikanske røtter. Phillips er amerikansk statsborger, mens finske Hamalainen er født i Florida og kom til QPR fra FC Dallas. Det er etter sigende interesse for begge hos amerikanske klubber, og vinduet på den siden av dammen er fortsatt åpent i noen uker.

Rundt regnet, hvis vi ikke har glemt noen, betyr det ti utlånte spillere. Åtte av disse kommer fra U23-laget, og håper nok fortsatt på en karriere i London W12. Baptiste og Wheeler har vi avskrevet, men også Goss og Dieng må leve med at vi plasserer dem i kategorien tvilsomme.

Alle utlånene ser imidlertid fornuftige ut. Smyth, Chair og Oteh kunne antakelig fått noen innhopp på førstelaget utover våren, men QPR per i dag har en stall og en tabellposisjon som tilsier at vi tåler å ha en litt svekket reservebenk ut sesongen. Det er viktigere at de yngste får sjansen til å stille sterkere når troppen møtes til oppkjøring i juni.