Av STIAN KARLSEN

QPR gjorde tre innkjøp i januarvinduet denne gangen. Alle tre kom fra League One og er aldersmessig henholdvis 22, 23 og 26 år gamle. Dette er i utgangspunktet innkjøpspolitikk som er fornuftig for en klubb på QPR sin størrelse. At alle tre blant det aller ypperste sjiktet av League One bærer også bud om at championship bør være et overkommelig neste steg.

Ingen av dem er Premier League-spillere for øyeblikket, men om 2-3 sesonger kanskje? Det er akkurat hva som er viktig og betyr noe for øyeblikket. Bygge stein for stein med unge og sultne spillere. 

Financial Fair Play
Nå er det neppe slik at klubben og Tony Fernandes har forvandlet seg over natten. Vi har enda ikke kjennskap til hvilken sanksjoner QPR står ovenfor etter rekordunderskuddet vi hadde sist gang vi var "nede" i championship. Dette har garantert Fernandes og co bedre oversikt over, og ønsker å gjøre tingene vesentlig annerledes denne gangen. 

Lønnsutgifter
Annerledes som i reduserte kostnader, og det gjorde at dette vinduet preget av at man måtte kvitte seg med lønnsutgifter som ikke er bærekraftige i denne divisjonen. 

Det har QPR til dels lykkes med i mine øyne. Uten at vi sitter på detaljene i noen kontraktene så kan vi konkludere med at QPR sparer mye penger på at både Sandro og Fer gikk ut på lån i dette vinduet. Når man i tillegg, til en slump penger, reduserte lønnsutgiftene ved salget av Charlie Austin så har man spart endel pund for å si det pent.  

Sandro har knapt spilt og har nok heller ikke hatt noe stort ønske om å spille i frykt for å pådra seg alvorlige skader. De gangene Sandro har vært på banen så skal vi ikke klage på innsatsen han har lagt ned. Beistet har vært profesjonell i så måte, men dersom han har "faket" skadeproblemer så tilgir vi ham ikke helt. Han har ventet på dette vinduet, og alle parter er tjent med at han tok turen til WBA. Der kan han gjøre en jobb uten at det koster QPR flesk. 

Fer har ikke sett like profesjonell ut. Han åpnet sesongen med en smule entusiasme, men etterhvert som resultatene har vist at Premier League er minst to sesonger unna så har motivasjonen hans dalt. Det har vært meget synlig, og de siste kampene har man knapt lagt merke til hans bidrag på banen. Mer til irritasjon enn nytte, så da er det vel like greit at han hjelper Swansea ned en divisjon. 

Fremdeles rester igjen... 
Klubben skulle nok fremdeles ønske at dem ble kvitt enda flere. Green, Phillips, Hoilett og Traore i fremste rekke. 

Traore var en håpløs oppgave å bli kvitt og kommer til å gå ut kontrakten som utløper i juni. Hvis han skulle bli tilbudt ny kontrakt så blir undertegnede Chelsea-supporter med umiddelbar virkning. 

Green har en håpløs klausul i sin kontrakt som gjør at han er "låst". Han har spilt 25 kamper og ved 30 kamper utløses klausulen som automatisk gir han ett års kontraktsforlengelse. Det ønsker ikke klubben i nåværende situasjon da Green er på en ganske lukerativ avtale. Synd for både Green og QPR at det ikke ble noen løsning før vinduet stengte. 

Hoilett og Phillips har kontrakter som heller ikke teller som lommerusk, men ingen stor krise at de ble værende. Phillips og Hoilett er av de spillerne som til tider har vist vei denne sesongen. Spesielt Hoilett har vært en gledelig overraskelse. 

Overgangsvinduet oppsummert
Syntes dette er et vindu QPR kan si seg nogenlunde godt fornøyd med. Har redusert kostnadene betydelig, og bortsett fra at Charlie Austin er borte, så er laget ikke svekket i så stor grad som man kanskje skulle tro.  

Jimmy Floyd Hasselbaink har fått være med å sette sitt preg på dette. Alle signeringene er ganske sikkert velsignet av ham, og han viser at de kommer til å bli satset på ved at blant annet Jay Emmanuel-Thomas er sendt ut på lån. Inntrykket er at vi har en manager tenker mer helhetlig enn mange av sine forgjengere. 

Skulle Washington og El Khayati finne seg godt til rette så kan det være at vi ser tilbake på dette som et av de bedre overgangsvinduene. 

Det skal forøvrig ikke så fryktelig mye til, for hvem husker vel ikke kanonsigneringene Madibo Maiga, Kevin Doyle, Will Keane og Mauro Zarate ;) 

U R´sss