Av STEINAR SÆTHER

Han hadde hatt godt av den ufrivillige ènkamps skadepausen, Luke Freeman. Sammen med særlig Joe Lumley var de hovedpersonene bak seier`n over Leeds tirsdag. Reint analytisk var Yorkshire-klubben best, men når de ikke skårer mål og vi faktisk gjør det, var gullegget vårt lagt. 

Kortreist motstand denne lørdagen, og det er vi som er kortreiste. De angrepslystne biene i Brentford tar oss vel i mot med den hensikt å sende oss hjem igjen med halen mellom beina. 55 mål er skåra så langt, blant de aller beste i championship og er identisk med Leeds. Boro på sin side har kun 38 skårede mål. Forskjellen på på plasseringene disse lagene har, handler om å snurpe igjen nota. Brentford glipper bakover, har henta ballen 46 ganger ut av egen not, Boro kun 24 ganger - som er suverent bra!

Flere spillere bidrar i statistikkene over mål og målgivende pasninger. Franske Maupay har 19 skåringer på samvittigheten, Watkins har 9 av det samme. Begge disse har i tillegg 6 målgivende sammen med Sawyers, og da må vi ikke overse Benrahma som har 11 målgivende!

En annen ting som er avgjørende for den 16. plassen de besitter nå er ustabiliteten. 11-10-12 forteller mye. Er vi bedre? 12-6-16 inngir heller ikke den store tilliten. Ulikheten på lørdagens naboer er at biene er ustabile på den måten at de i liten grad har 2 eller 3 sluttegn på rad, vi derimot har vært periodiske. For begge skal uavgjort være tett på nå, om begge fortsetter i samme stil som før.

Vi er nummer 17 etter seier`n sist. Avstanden lagene i mellom er ett pluss ett poeng fordi hjemmelaget har hele 19 mål bedre målforskjell. Og ja, vi må også snurpe igjen nota. Vi har 52 mål bakover som er femte dårligst denne sesongen. Tenk at vi i fjor høst var det laget med flest smultringer - det etter den forferdelige starten. Fotballivet svinger, gitt!

Det er gode tall for bisvermen, 10-3-4, på Griffin Park. Vi som var ganske ålreite borte til oss å være, hadde 4-4-5, har tapt de neste 4.

Manager for Brentford, Thomas Frank, har minst fire skader på sine bier, og to til er usikre. Ingen av de gode offensive spillerne er ute etter hva jeg kan lese fredag kveld. McClaren har ingen nye med skader, og Cameron har begynt treningen. Ergo er Rangel litt lenger fraværende.

Skal vi få noe ut av dette nabooppgjøret må vi gjøre som vi gjorde mot Leeds, være online fra første fløytestøt. En (eller to) tidlige mål bakover og kampen er ødelagt. Jeg trur vi fikk mye god selvtillit ut av seier`n sist og at vi derfor klarer å stjele med oss det ene poenget. 2-2? En fin oppfølger av 3-2 til oss i forrige oppgjør!