AV STEINAR SÆTHER

Som jeg ikke uten grunn frykta når de skadefrie nest beste gutta våre fòr til Blackburn; vi kom til å tape. Eneste feilen min var at jeg åpna opp for at vi faktisk kunne komme til å skåre ett mål i et av de sedvanlige tipsene mine. Trur forresten jeg skylder på Will Keane jeg, som avslutta stolpe-ut...

Skogvokterne midt i lørdagshandelen, omtrent på det tidspunktet hvor de som sover lenge fordøyer morrapilsen. Kanskje det er dem som har mest å se fram til, jeg mener, morrapilsen kan hende smaker bedre enn spillet på tv fornøyer. To lag som er ute av form, blant annet fordi skadene har herja begge lagene, og som spiller dertil dårlig.

Nottingham skifta manager for ei tid tilbake, da formkurven for alvor begynte å peke nedover. Det hjalp lite. Nåværende ansvarlig manager Gary Brazil regjerer antagelig ikke lenger enn til sesongslutt, og fansen fabler om den gamle helten Stuart Pearce. 11 kamper uten seier for Skogvokterne, eller The Tricky Trees, som laget også kalles, har gjort at en sikker sluttspillplass nå er særdeles utrygg. Det er fire poeng opp til Reading, like surrete som oss begge de også, så spørsmålet blir vel da hvem som får det avspora toget på skinnene først av de to - vår plass er temmelig sikker, eller kommer et av de to lagene vi har tapt for den siste uka til å plage livet av dem? Eller kommer Ipswich, Watford eller Brighton, også de bakfra, og roter til hele greia?

Tallene for opprykkskandidaten er såpass stygge, 0-5-6 og 9-22 totalt på de elleve nevnte. Bare Leeds er svakere, men de har tross alt en seier i perioden. Våre ti siste har vært berg- og dalbane, 4-2-4 og 12-12.

Under aluminiumsramma står helt sikkert unge Darlow som han har gjort samfulle spilte minutter fra august. Ikke dårlig å holde rutinerte De Vries ute av laget! Hele åtte mann har spilt mer enn tolv kamper i forsvarsfirer`n og lørdag er det stor sjanse for å se Halford, Jara og Hobbs fra start. Så blir det mer usikkert. Lichtaj, Collins og kanskje Lascalles er ute med skader og sjukdom, og da er trulig Harding, Peltier eller Fox nærmest førsteelskeren, OBS! jeg mener førsteelleveren...

De mest aktuelle på midten er Lansbury, Abdoun og Cohen. Vaughan har vært skada lenge men skal nå være spilleklar og kan gå rett inn på laget. Reid og Majewski ventes ikke klare. Det kan forøvrig hende at manager Brazil setter vår gode venn Mackie på høyre kant og ikke som spiss hvor han har spilt flere kamper. At Mackie spiller er nesten like sikkert som at keeper Darlow gjør det!

Spissene blir nok da Paterson som er i god form og Cox. Et annet trekk kan være å sette Paterson ned på midten og kjøre Henderson inn sammen med Cox.

Kort om statistikk lagene i mellom: I motsatt oppgjør vant som vi husker Forest fortjent 2-0 på City Ground, og ja, det var da Halford i mangel på spisser blei sendt fra forsvaret og opp i front som vikarspiss og skåra èn gang, og kunne skåra flere. De seks siste kampene mot Forest på Loftus Road er endt i vår favør 3-3-0 mens det på de seks siste kampene H som B har Forest et overtak 2-4-0. Vi klager ikke uten grunn over mangel på skåra mål framover, dog må det sies at vi faktisk har skåra i ni hjemmekamper på rad. Samtidig slipper vi inn flere mål enn tidligere, også hjemme, men hjemmetabellen er fortsatt veldig god med 13-5-2 og 30-14.

Vi får tilbake Jenas, Onuoha og trulig Kranjcar. Jeg blir overraska om ikke Austin stiller fra start og mine tips blir farga av det - og da er fraværet av Barton inkludert. Jeg mener bestemt vi ikke taper nå men jeg holder 2-1 og 1-1 i hver hånd og ingen kjennes tyngre enn det andre tipset fredag kveld.