Det var knyttet mange spenningsmomenter til dagens lokaloppgjør mot Fulham på Craven Cottage. Jimmy Floyd Hasselbaink ledet laget til tross for siste ukes strabasiøse hendelser og beskyldninger om bestikkelser og korrupsjon.

Det endte på mest mulig dramatiske vis og historien fikk en lykkelig slutt. To brente Fulham-straffespark samt en sjansebonansa uten sidestykke. Vi var rett og slett griseheldige som fikk med oss tre poeng.

Laget
Alex Smithies begynte som vanlig i buret og hadde Caulker og Hall som stoppere denne gangen. Onuoha måtte ta høyrebackplass denne gangen, mens Joel Lynch vikarierte for en skadet Jake Bidwell på venstreback. I utgangspunktet fire midtstoppere der bak altså!

På midten var det Henry og Luongo som startet sentralt på midten. Wszolek og Washington startet på kantene, mens Chery var i midten bak den tyske maskinen Polter på topp. Det ble variert noe underveis på formasjonen, men utgangspunktet var Jimmy sin klassiske 4-2-3-1.

Drama fra start
Lagene hadde ikke mer enn kommet på banen før ting begynte å røre på seg. På kampens første hjørnespark pådrar Steven Caulker seg gult kort og lager straffespark. Tom Cairney gjør seg klar fra 11-meters merket og setter straffen ned til venstre. Alex Smithies har vist tidligere hvor glimrende han er på straffespark, og er kattemykt nede og redder straffen. Den skulle vise seg å være gull verdt Alex!

Det første kvarteret var ganske jevnspilt med flere sjanser til begge lag. Kampen hadde høy intensitet og det var voldsom offensiv vilje i begge lag. Mulig i overkant offensive vil nok noen si.

QPR i ledelsen
Etter 20 minutter tok QPR ledelsen ved Conor Washington, rett etter at Jimmy la om formasjonen til to spisser. Washington ble sendt på topp og Chery ut på kanten. Målet kom etter litt tilfeldigheter. Innlegg fra Lynch havner hos Lunogo som legger tilbake til Washington som via Polter setter ballen i mål. Washington blir kreditert scoringen og scorer sitt første seriemål for QPR etter 23 kamper!

0-1 på Craven Cottage smakte uansett fortreffelig!

Fulham med konstant press
Hjemmelaget gikk rett i strupen på våre menn etter scoringen. Chris Martin burde ha utlignet rett etter scoringen, men klarer på utrolig vis og bomme på åpent mål. Skal visstnok være "miss of the season" og vi bukker og takker.

Fulham kjørte på og det var evigunge Scott Parker som regisserte det mest ute på gressmatten. Aluko var ofte i begivenhetenes sentrum når det skulle avsluttes, men han hadde rett og slett ikke sin beste dag på jobb.

QPR-spillerne forsvarte seg heroisk, kastet seg og blokkerte skudd og ofret seg for at det fremdeles skulle være QPR-ledelse til pause. Gutta våre gjorde jobben på heltemodig vis og unngikk baklengs før hvilen, men det skal sies at det var mer flaks enn dyktighet. Kommentatorene kunne etterhvert ikke skjønne hvordan Fulham kunne gå til pause uten scoring etterhvert som målsjansene bare strømmet på.

Det skal selvsagt nevnes at QPR så farlige ut når de kjørte sine kontringer, og at laget faktisk hadde flere avslutninger på mål enn hjemmelaget i førsteomgang. Spesielt Luongo var skuddvillig og prøvde seg flere ganger fra distanse.

Fortjent utligning
Fulham fortsatte presset rett fra avspark i den andre omgangen. QPR måtte gi bort en corner etter bare tre minutter, og ble straffet. Corneren blir først klarert før Scott Parker treffer tverrliggeren med sitt skudd/inlegg. På returen var amerikaneren Tim Ream (høyaktuell for QPR i fjor sommer, men valgte Fulham) på bakre stolpe, og han banket ballen enkelt inn 1-1. Det måtte bare komme...

Fulham fortsatte å presse etter utligningen og snaut ti minutter etter scoringen var de fleste på Craven Cottage overbevist om at hjemmelaget skulle ta ledelsen. Scott Parker så ut til å være sikker på scoring, men på nesten mystisk vis så redder Steven Caulker forsøket på streken med bakhælen!!! Fru Fortuna sto virkelig på Caulker og QPR sin side ved den anledningen.

Første byttene
Jimmy gjør sitt første bytte i det 57 minutt. Sylla entrer banen til fordel for Polter, som ikke hadde hatt noen spesielt god dag. QPR har en litt bedre periode etter byttet og Massimo Luongo prøver igjen skuddfoten med et bra forsøk etter 63 minutter.

Olamide Shodipo kommer inn for Wszolek. Et tøft bytte av Jimmy og en stor kamp og få spilletid i for 19-åringen.

Det er likevel Fulham som styrer showet mest og produserer til dels veldig store sjanser med kort mellomrom. Aluko prøver seg fra fem meter, men ballen sklir av foten hans. Kvarteret før slutt får Fulham sin innbytter, Kebano, en fantastisk sjanse da han er alene på lengste stolpe. En enkel heading er det som skal til for at Fulham skal ta ledelsen, men han bommer mål. En sjanse som betegnes som nesten like stor  som den Chris Martin bommet på i førsteomgang.

Parker ut avgjørende
Scott Parker gikk tilslutt tom for krefter og måtte forlate banen etter 78 minutter. Det skal QPR være glade for og det var tydelig at Parker hadde mye innflytelse i spillet til Fulham. QPR kom til hektene og kunne sakte men sikkert løfte spillet etter å ha vært under hardt press i lange perioder.

Jimmy gjorde sitt tredje og siste bytte etter 80 minutter, og nok en unggutt kom innpå. Niko Hamalainen fikk sin debut i seriesammenheng og erstattet Joel Lynch.

QPR har sin beste periode i kampen nå. Shodipo går ned i feltet og skulle muligens hatt straffe, Onuoha og Caulker har begge muligheter på dødball, men det skulle tilslutt bli en angriper som satte inn vinnermålet.

Ledelse og stort drama i sluttminuttene
Idrissa Sylla fant innlegget til Tjaronn Chery og stupheadet inn 2-1 til QPR med to minutter igjen  av ordinær tid på klokken. 3500 kortreiste QPR-fans jublet frenetisk og man kunne nesten ikke tro sin egne øyne.

QPR var i ferd med å rane Craven Cottage!!

Dommer Mason la til fem minutter og det skulle bli ulidelig spennende. Først lagde Caulker frispark i farlig posisjon. Innbytter Jozabed ladet kanonen og traff klokkerent i tverrliggeren. Så kom det ultimate klimakset med et halvt minutt igjen av overtiden. Nedum Onuoha lhar en høy støvel mot en Fulham-spiller i feltet og dommer Mason peker på straffemerket igjen.

Aluko, som hadde bommet så mye i løpet av kampen, skulle ta straffen. Han var garantert litt ekstra nervøs etter å ha sett Smithies sin første redning tidlig i kampen. Om det var avgjørende er vanskelig å si, men Aluko setter i alle fall straffen i stolpen og kampen blir blåst av!!

QPR vinner en utrolig seier på Craven Cottage!!!