Hjemmelaget hadde ikke vunnet på hjemmebane denne sesongen, og QPR mangler fremdeles en trepoenger på bortebane. At denne skulle ende uavgjort bør ikke komme som noen overraskelse. (Noe den ikke gjorde for Steinar Sæther i forhåndsanalysen hvor tipset var 1-1!! Imponerende...)

Ian Holloway har utfordringer i det bakre leddet og kanskje er det derfor han er så trofast mot en trebackslinje, noe han også mønstret mot Sunderland lørdag. Denne gangen måtte han klare seg uten Jack Robinson som er ute med et brudd i hånden (visstnok ikke veldig alvorlig).  De tre foran Smithies i mål ble da denne gang Baptiste, Lynch og Bidwell.

På midten var det trekløveret Scowen, Freeman og Luongo som regjerte med Wszolek på høyrekanten og Mackie på motsatt side. Ryan Manning hadde en litt fri rolle bak Idrissa Sylla på topp.

Corner-bonanza
Kampen startet med en drøss av cornere. 24 cornere totalt i matchen er sjelden kost. Det ble imidlertid lite ut av dem til å begynne med. Den første brukbare målsjansen kom etter ni minutter da Honeyman fikk god treff på en volley foran Smithies. Vår sisteskanse hadde kontroll på situasjonen og fikk klarert ballen til corner... (selvsagt)

Sunderland ligger på nedrykksplass, noe som ikke var så veldig synlig i innledningen av matchen. Det kom derimot mer og mer til syne at det var et bunnlag vi møtte utover i oppgjøret. Spesielt var det den defensive usikkerheten som ble synlig. Laget virket "skremt" hver gang QPR nærmet seg sekstenmeteren og det var tilløp til kaos hver gang de ble lagt press på. Det kunne Holloway kanskje utnyttet oftere.

Etter 38 minutter skulle vi utnytte dette og den første scoringen komme. Statistisk sett så var det ikke det minste rart at det var etter en corner. Luke Freeman slo corneren fra vår høyreside. Idrissa Sylla nølte ikke og kom opp innenfor femmeteren til Sunderland-keeper Steele. At samme Steele var engstelig i feltarbeidet hadde vi sett tidligere, men at han ble stående på streken ved denne anledningen var "puslete" greier. Vi takker og bukker og når Sylla vant luftduellen så stod det 1-0 til våre menn noen minutter før hvilen.

Hjemmelaget møtte piping på vei til garderoben etter den første omgangen. QPR leverte en god omgang og Sunderland var svakere enn man hadde forventet.

Ett lag på banen
Det første kvarteret av de andre omgangen var det kun ett lag på Stadium of Light. QPR dominerte fullstendig banespillet og skapte også flere gode sjanser uten å få uttelling. Sunderland så ut til å kollapse, og det var nesten utrolig at det ikke stod 2-0.  Luongo, Mackie og Freeman hadde alle gode muligheter til å avgjøre. QPR kontrollerte dette så til de grader.

Etter 61 spilte minutter så får Sunderland tak i ballen. De har ballen noen trekk rundt 16-meteren til QPR og hjemmepublikum klapper ironisk, og oppgitt, for hver pasning de gjennomfører. Helt ut av det blå drar McGeady seg løs og avslutter fra 18 meter og banker ballen forbi Smithies. Sjokkerende ettersom vi var i ferd med å senke Sunderland-skuta en gang for alle på det tidspunktet.

Jevnere etter utligningen
Sunderland fikk et løft etter scoringen og kom mer med i banespillet. Holloway ville ha alle tre poengene og satte inn Conor Washington til fordel for en sliten Mackie midtveis i omgangen.

78 minutter ut i kampen får Cattermole en gylden mulighet og ser ut til å kunne score fra syv meter. Baptiste hiver seg frem og får blokkert skuddet mesterlig.

Nærmest
Selv om Sunderland hevet seg etter scoringen så var det liten tvil om hvilket lag som ønsket de tre poengene sterkest. Osayi-Samuel kom inn for Wszolek med kvarteret igjen å spille. Han viste frem flere bra saker det tiden han spilte.

Vi får flere tilløp til målsjanser, men den største kommer da Luongo fyrte av fra langt hold på overtid. Keeper Steele misbedømmer ballen og får skikkelig trøbbel med å klarere, men får bokset ballen ut i tide.

Kampen ender 1-1, noe som på papiret ville vært betegnet som et svært godt resultat før sesongstart. Når vi nå er godt i gang med sesongen og kampen er spilt så kan vi konkludere at dette var en kamp hvor vi hadde fortjent alle tre poengene. Sunderland var skuffende svake og våre gutter hadde en ganske god dag på jobben. Da burde vi kunne innkassert vår første borteseier for sesongen, men den gang ei...

Vi er for øyeblikket et lag midt på tabellen. Vi spiller noe bedre enn resultatene tilsier, men klarer ikke avgjøre matchene til vår fordel.

Best?
Midtbanen var igjen god, om ikke fullt så dominerende som tidligere i høst. Scowen, Luongo og Freeman er fremdeles gull verdt, men denne gangen er det Idrissa Sylla som får premien.

QPR ser farligere ut med spissen fra Guinea på banen. Denne kampen hadde han skikkelig innsats og arbeidsmoral. Skaper mye ut av lite og scorer et flott mål. Sylla fortjener plassen i førsteelleveren for øyeblikket.

Nytt bunnlag venter neste lørdag. Da er det Bolton som venter og nye gode muligheter for årets første seier borte. Slik som QPR spiller for tiden så er det bare et spørsmål om tid (kort sådan...) før den kommer!!

Sunderland-QPR 1-1 (0-1)
Mål: Sylla (38), McGeady (61)
Tilskuere: 26066 (686 bortefans)

QPR: Smithies, Baptiste, Lynch, Bidwell, Luongo, Freeman, Scowen, Manning, Wszolek (Osayi-Samuel 76) , Mackie (Washington 67), Sylla