Eze om veien...

Ebere Eze mener at årsaken til den gode formen hans for QPR denne sesongen er at han får «fritt spillerom»

Av STIAN KARLSEN

Eze fornøyd.jpg21-åringen har hatt hovedrollen for Mark Warburtons lag de siste to sesongene og har scoret 12 mål og har åtte målgivende denne sesongen. Hans reise inn i profesjonell fotball har likevel ikke vært rett frem etter at han ble frigitt av en håndfull klubber før QPR bestemte seg for å gi den Greenwich-fødte angriperen en mulighet. 

"Jeg begynte i Arsenal da jeg var åtte, og jeg var der til jeg var cirka 13," sa han til Sky Sports News.

"Jeg ble frigitt og dro deretter til Fulham fra jeg var 13 til 16. Jeg ble frigitt fra Fulham rundt juletider, så jeg dro til Reading for resten av sesongen og ble frigitt også der." 

 "Jeg var liksom strandet i jakten etter en klubb, og tilslutt fikk jeg heldigvis napp hos Millwall. Der fikk jeg en toårig stipendkontrakt, før de lot meg gå. Jeg gikk på prøve hos en haug med klubber i løpet av sommeren [2016], men heldigvis dukket QPR opp og ga meg muligheten"

“Jeg kan si det nå fordi jeg forstår det, men den gangen gjorde jeg nok ikke det. Jeg tror jeg fikk en fri rolle på grunn av min arbeidsfrekvens og folk tenkte: ´Han ser lat ut, han vil ikke løpe´"

"Det har gått opp for meg, og jeg forstår nå, hva det vil si å jobbe hardt for å nå målene sine"

Premier League-interessen for Eze er økende, men han mener at muligheten til å spille med frihet under Warburton har vært en nøkkelfaktor i hans utrolige fremgang og har resultert i at han nå har spilt sin aller beste fotball i karrieren. 

"Ærlig talt, det er så bra å spille for QPR fordi jeg liker å komme hit hver dag, Det er under slike omstendigheter du spiller den beste fotballen i karrieren," la Eze til.

“Du er fri i tankene, du er ikke bekymret gå på trening, du er ikke engstelig - du føler deg trygg på å gjøre jobben din" 

"Vi har Ilias [Chair], Bright [Osayi-Samuel], meg, Mide [Shodipo]; vi har veldig gode unge spillere på laget, som presser på for å gjøre større ting. Det er et knallbra miljø å være i, og å jobbe med så gode mennesker. "

Eberechi Eze ble stemt frem som "Årets spiller"  for den inneværende sesongen, som skulle vært avsluttet på søndag. Det er enda ikke avgjort om sesongen skal avsluttes, men Eze kribler etter å spille fotball igjen. Vi krysser fingrene for at det blir i blåhvite hoops!