Til tross for perioder med stort spillemessig overtak, så klarte man ikke overvinne det store cupspøkelset som ligger over Loftus Road. Det var ikke bare MK Dons som vant kampen på Loftus Road lørdag. Det må ligge noe mer bak...

Holloway hadde et ønske om å vinne denne kampen, det var det ingen tvil om da lagene ble presentert. QPR stilte med sine presumtivt beste menn. Det vil si Smithies i mål med Onuoha, Baptiste og Robinson foran seg. Freeman, Scowen og Luongo sentralt på midten med Ilias Chair og Jordan Cousins på flankene. På topp fikk duoen Smith/Smyth fornyet tillit, etter Smyth sin drømmedebut sist.

Ingen Sylla og Washington i troppen altså, og Holloway forklarte dette med at Sylla hadde sykdom i familien og at Washington har hatt/har behov for en pause. Begge ryktes bort fra Loftus Road.

Ganske nøyaktig en divisjon skilte lagene som møttes til dyst denne ettermiddagen. MK Dons kjemper for livet og tilværelsen i divisjonen under oss (League One) og ligger på en 19.plass der i skrivende stund. QPR ligger også godt forankret på nedre halvdel av championshiptabellen med sin 17 plass.

Det var ikke rart og se til divisjonsforskjellen på lagene denne ettermiddagen.

Kampen
Det var lite levende bilder å se til for selve matchen, derfor refereres det her til det man har lest seg til. QPR var i lange perioder det førende laget og skapte også de fleste og største sjansene. Baptiste fikk en tidlig smell etter en brutal landing i en duell og måtte byttes ut allerede etter 10 minutter. Grant Hall kom inn på banen, og således var ikke laget stort svekket.

Den første virkelig store sjansen er det MK Dons som står for etter 16 minutter. Skudd fra Muirhead fra drøye 16 meter går via Jack Robinson og treffer stolpen.

QPR ville ha straffe etter halvtimen spilt da vår nye helt Smyth gikk overende i boksen til MK Dons etter å ha blitt dyttet av Cisse, men dommeren vinket spillet gå videre. Skal ha vært en ganske klar situasjon og fasiten burde vært straffespark i følge rapportene.

Ilias Chair kommer til en bra avslutning rett før pause, men  setter den rett utenfor stolpen fra god posisjon. Dermed står det 0-0 når lagene går ut for garderobepraten.

Cousins ut, Wszolek inn
Ollie gjør ett bytte i pausen og setter inn polakken Wszolek til fordel for Cousins før dommeren blåser for andreomgang.

QPR presser MK Dons i starten av omgangen. Robinson har en god mulighet og Smith kommer til en heading fra kloss hold, men enten er Dons-keeper Nicholls i veien eller så treffer man ikke innenfor rammen.

MK Dons scorer
Mot spillets gang så er det selvsagt bortelaget som tar ledelsen etter timen spilt. Dette kløner QPR det til så det holder. En feilpasning fra Grant Hall gjør at Scowen får seg en løpetur for å sikre at ballen ikke går ut over sidelinjen. Han rekker, dessverre, ballen og sender den "blindt" bakover. Det han ikke hadde tenkt seg var at Ousseynou Cisse snappet opp ballen og kom alene med Smithies. Cisse takker for gaven og gjorde ingen feil og satte ballen utagbart i det lengste hjørnet til Smithies.

Holloway måtte gjøre sitt tredje bytte og tar ut Chair og setter inn på Eze, som er tilbake i QPR etter et vellykket låneopphold i Wycombe.

Det skulle nesten gi umiddelbar suksess, men skuddet fra Eze skulle bli blokkert på vei mot mål. QPR trykket på og Loftus Road trodde utligningen var et faktum etter 63 minutter. Robinson med sitt lange kast og Matt Smith med sin hodestyrke er et farlig angrepsvåpen, og ballen endte nok en gang i nettmaskene. Dessverre blåste dommeren frispark mot Smith.

To minutter etter dette igjen så er det redning på streken fra MK Dons. Smyth kommer inn i boksen og legger herlig ut til Freeman, men forsvaret får en lang tå på avslutningen og redder skuddet.

Lufta gikk ut
I avslutningen ble spillet mye stykket opp og QPR mistet grepet om begivenhetene. MK Dons drøyde tiden og når man passerte 90 minutter så hadde dommeren lagt til hele 7 tilleggsminutter. Likevel var et frispark i det siste tilleggsminuttet det nærmeste man kom utligning. Freeman sin avslutning gikk dessverre over og dommeren blåste i fløyten for full tid.

Rekordjagende QPR
Dette er gang nummer 49 QPR ryker ut av FA-cupen i den 3 runden. Det er rekord blant alle engelske lag, men den tvilsomme æren må deles med Plymouth inntil videre. (de røk i 2 runde denne sesongen)

Vi må faktisk helt tilbake til 1996 for å finne sist gang QPR vant en 3.runde kamp uten omkamp! Da sendte Nigel Quashie og Trevor Sinclair laget videre på bekostning av Tranmere. For å sette det i perspektiv så kom vår nye helt, Paul Smyth, til verden året etter!!

Det er noe ondskapsfullt og forbannelseslignende over denne cupen og QPR. Kall det gjerne overtro, men det var veldig få supportere som var overrasket over at denne kampen ble tapt. Ikke tilfeldig det vettø...

Flaut tap, ja, men ikke i nærheten av hva vi opplevde mot Vauxhall Motors i 2002. Hvem var manager i QPR på det tidspunktet?