Av STEINAR SÆTHER

QPR - Watford 5-2! Sorry, det var i målsjanser. I sluttprotokollen står det 0-1. Vi er ute av årets potensielle høydepunkt i urettferdighetens navn. Jeg var ikke helt fornøyd med at vi ikke skapte noen sjanser siste halvdel av andre omgang - før kaptein Tony måkte ballen utafor på overtid. I resten av kampen var vi det farligste laget, bare en særdeles god målvakt - og vår egen ineffektivitet - stoppet videre avansement.

Da er det på tide å ta igjen de andre i både poeng og antall kamper. Vi ligger to kamper bak flere av de andre lagene i championship nå fordi vi hadde det litt moro i cupen. Og vi starter med Vestre Bromvika som har sterke intensjoner om å være med helt til endes. Baggies er nummer 4 med 16-9-7 og 64-40 totalt. Når lysene er slukket på The Hawthornes presterer de solid på bortebanene, 9-3-4 og 27-17 er et gnistrende godt svar. Det er nest best av alle, kun Nordvik har ett poeng bedre.

På de 18 siste kampene har de prestert sterke 10-6-2. Det viser to ting: At de er til å stole på, samtidig gir de bort poeng i nesten halvparten av kampene, da fortrinnsvis i form av uavgjorte resultater. 

Manager Darren Moore har et slagkraftig mannskap, særlig framover på banen. Reint forsvarsmessig slipper de inn 1,3 mål per kamp mens de i angrep skårer akkurat 2 i snitt. De har lent seg mye på effektive Rodriguez og Gayle som har henholdsvis 17 og 16 mål. Potent reserve, som antagelig spiller fordi Gayle er suspendert, er Robson-Kanu. Vår gamle helt Matt Phillips spiller de fleste kampene på kanten og har skåra 5 ganger. Stefan Johansen har nå spilt 3 kamper etter overgangen i vinduet - og huskes best for sjølmålet, som dog var mer uhell enn håpløst spill.

Av skader å melde har vi fortsatt Cameron og Rangel ute, mens Lynch er tvilsom. Moore har altså Gayle ute, det samme er Morrison og Phillips. Robson-Kanu meldes skadefri mandag kveld.

Det skåres mye mål i kampene lagene i mellom, det var kampen sist høst et bevis på - resultatet lar vi ligge 6 fot under torva! Uansett, 11-15 på kun 5 kamper er temmelig heftig! Videre: Vi er laget med færrest poeng innspilt i 2019 i championship, kun ett eneste poeng har det blitt 🙁 

Vi gjør det best mot de beste, det fins så mange eksempler på det. Så typisk at vi snur den negative trenden mot en motstander av Baggies kapasitet. Men det kan like gjerne ende som i de to siste hjemmekampene i serien, at vi slipper inn 4 mål. Vi må være pålogga fra første sekund, ikke gå oss i gang som vi prøvde mot både Preston og Birmingham! 

Jeg sliter mellom 2-1 til oss og 1-4 til gjestene - og går for det siste. Rodriguez blir en håndfull for oss. Så ber jeg en bønn om at det ikke skjer...