Det ble en lite minneverdig kamp på et forblåst, kaldt og vått Ewood Park. Nærmere typisk 0-0 kamp kommer man nesten ikke, men et "billig" straffespark ble avgjørende rett før kampslutt.

Steve McClaren gjorde som forventet lite endringer i startoppstillingen til denne matchen. Geoff Cameron var usikker og ble ikke klar, så Josh Scoren tok hans plass. Tomer Hemed og Nahki Wells kjemper om spissplassen og denne gangen var det Wells som tilliten. Hemed mulig skadet siden han ikke engang var å finne på benken.

Det betød 4-4-1-1 med Lumley bakerst. Rangel, Lynch, Leistner og Bidwell i det som har vørt en fast forsvarsrekke i denne gode perioden. Luongo og Scoren dekket sentralt på midten mens Wszolek og Freeman hadde utgangspunkt på kantene. Eze spilte bak Wells på topp.

Blackburn prøvde seg rett fra avspark. Dack stormet gjennom forsvaret før minuttet var spilt og satte opp Graham på skrått skuddhold fra 7-8 meter. Lumley var fint med på avslutningen og gjorde en beinparade til corner.

Det var lite som skjedde foran målene i den første omgangen etter dette. Blackburn med et lite spillemessig overtak og man kunne se hvor viktig Bradley Dack er for dette Blackburn-mannskapet. QPR og Luke Freeman hadde likevel omgangens beste mulighet da han fyrte av fra 16 meter og traff "krysset" ut.

0-0 til pause var det ingenting å si på. To defensivt orienterte lag. Blackburn hakket bedre enn våre gutter. Eze slet tungt med å komme inn i matchen og det gjorde at QPR ikke klarte å finne noen god rytme offensivt.

Blackburn press
Den andre omgangen startet med at QPR hadde mer enn nok med å forsvare seg. Lynch og Leistner stod frem som bunnsolide og sørget i realiteten for at Joe Lumley sjelden var skikkelig truet.

QPR ristet av seg hektiske minutter og begynte etterhvert å legge litt press på hjemmelaget. Den beste muligheten fikk man etter en Freeman-corner som endte med en strålende volley fra Nahki Wells. Avslutningen var på vei mot nettmaskene, men ble blokkert inne i en kaotisk femmeter.

To minutter senere var det Eze som fikk sin gyldne mulighet da han ble spilt gjennom av Wszolek. Avslutningen fra 10 meter gikk over målet til Blackburn-keeper Leutwiler. Eze gikk av banen rett etter dette og ble erstattet av Matt Smith.

Straffe
Med fem minutter igjen på matchuret så kom avgjørelsen. Brereton utfordrer Scowen på vår venstreside, Scowen følger inn i 16-meteren og takler. Brereton faller lett og dommer Peter Bankes (som forøvrig hadde en svak match) peker på straffemerket. Med blåhvite briller så den ut til å være av det svært billige slaget.

Bradley Dack er sikker fra straffemerket og sender Lumley til sin høyreside og ballen motsatt vei. 1-0 til Blackburn. Det var ingen vei tilbake etter dette...

Djevelsk surt å tape, og i alle fall på den måten. QPR var igjen dønn solide bakover og hadde fortjent å ta med seg noe fra dette oppgjøret. Kalde og våte sto man tomhendt igjen etter 90 minutter.

QPR´s beste
Stopperparet vårt skal igjen ha ros. Leistner og Lynch har virkelig funnet oppskriften på hvordan gjøre en keeper arbeidsledig. Et par små misser har de totalt, men da er den andre på på plass og rydder opp.

Likevel er det Massimo Luongo som fortjener bestemannsprisen. Luongo har funnet form og leverer taklinger, pasninger, duellstyrke og intensitet i midtbaneleddet. Bare så synd at han får tidlig "bånd" på seg da dommer Bankes gir ham det gule kortet (helt feilaktig selvsagt... ) etter fire minutter!! Dette kun lett ha blitt Luongo sin match uten det kortet, for han var glimrende i de fleste faser av kampen!

Blackburn-QPR 1-0 (0-0)
Mål: Dack (straffe 86)

QPR: Lumley, Bidwell, Rangel (Furlong 87), Leistner, Lynch, Freeman, Luongo, Scowen (Chair), Wszolek, Eze (Smith 76), Freeman