Føltes nesten som en seier!

QPR har det med å score deilige sene mål mot Derby. Denne gangen sørget Luongo for ett fortjent poeng til QPR på tampen av oppgjøret.. 

DXoFLTUWsAEPtH-

Av STIAN KARLSEN

Derby ligger trygt plassert på playoff-plass til tross for en liten formdipp den senere tiden. QPR ser ut til å ha lite annet enn æren å spille for, og de flestes forventningene pekte mot borteseier. Det så lenge ut til å stemme godt, men på tampen av oppgjøret ville Massimo Luongo det annerledes. Det endte med poengdeling, 1-1, på Loftus Road denne tirsdagskvelden. 

Ian Holloway forkastet sitt vante 3-5-2 denne kvelden og gikk for en mer tradisjonell 4-3-3 formasjon. Smithies mellom stengene var uforandret. Han hadde Bidwell og Furlong som sidebacker foran seg og Robinson/Onuoha som stopperpar. 
Treeren på midten er velkjent med Scowen, Freeman og Luongo. Det var altså funnet plass til tre angripere denne gangen og det var Matt Smith flankert av Smyth og Washington på hver sin side. 

Spillemessig gode
Etter 2.5 mot Nottingham Forest og et utsatt borteoppgjør mot Aston Villa så var det et spillesugent QPR som entret banen mot Derby. Laget tok kommandoen umiddelbart og skapte to veldig gode sjanser i løpet av det første kvarteret. 

Først var det Matt Smith som ble satt opp på 16 meter etter fine kombinasjoner mellom Onuoha og Luongo. Skuddet fra 16 meter var hverken hardt eller vakkert, men ballen var likevel svært nær ved å gå inn i Derby-keeper Scott Carson sitt høyre kryss. Ballen traff krysset, men dessverre for QPR og hjemmepublikummet som gikk de ikke inn. 

Neste store sjanse var det Nedum Onuoha som fikk. Etter innkast fikk han lov til å dempe ballen innenfor femmeteren og avslutte. Onuoha beviste hvorfor han er forsvarsspiller og blåste ballen over tverrliggeren. 

Bortemål
Til tross for spillemessig overtak klarte ikke QPR få hull på byllen. Spesielt vakkert er det ikke når man pumper inn baller i feltet med Matt Smith som mål, og når det heller ikke gir resultater så kan det til tider være frustrerende å se på. 

Det føltes nettopp frustrerende når Derby tok ledelsen i det 38 spilleminutt. En strålende prestasjon, dog svakt forsvarsspill, av Kasey Palmer da han dro seg fri fra totalt fire QPR-spillere og spilte lekkert gjennom til Weimann. Weimann avsluttet direkte fra 8 meter og satte ballen utakbart i det lengste hjørnet til Smithies. 

Mot spillets gang, men man følte likevel at den lå i luften. Litt typisk QPR for tiden... 

Litt umotivert
Slutten av førsteomgang og begynnelsen av den andre så var det Derby som var det beste laget. Frustrasjon over ikke få hull på byllen og samtidig få en litt billig baklengs så ut til å prege QPR-spillerne. Laget så til tider litt umotivert ut, men utover i den andre omgangen så steg troen på poeng i takt med at Derby ikke klarte å "avgjøre" oppgjøret med mål nummer to. 

Conor Washington forlot banen til fordel for Ebere Eze når timen var spilt. Eze skapte litt entusiasme med sin inntreden og var meget livlig fra han kom inn. Med drøye kvarteret igjen kom Wszolek inn for Furlong og signalet fra Holloway var at her skulle det kjempes om poeng. 

Deilig, deilig
QPR nærmet seg utligning og var svært nær etter 83 minutter. Innbytter Wszolek slo et langt innlegg som Smith møtte på bakre stolpe fra cirka fem meter. Smith, i sin drømmeposisjon, klarte ikke treffe innenfor rammen og satte headingen sin like utenfor stengene. 

Heldigvis skulle den fortjente utligningen sitte noen få minutter senere. Fast situasjon med Freeman som frisparkeksekutør er nesten det samme som å ble om farlig målsjanse. Frisparket fra venstrekant ble chippet inn i feltet. Luongo sin markeringsmann skled og australieneren fikk gå fritt og på første stolpe og stange inn 1-1 fra fem meter. Deilig!

Med fem minutter tillegg så kunne kampen bikket begge retninger, men  QPR fikk den desidert største sjansen da, nok en innbytter, Lynch ble spilt gjennom av assistkongen Freeman. Avslutningen fra Lynch alene med Carson var ikke like imponerende, og han satte ballen rett på Derby-keeperen fra en meget god posisjon. 

QPR kunne fått med seg tre poeng, men alt i alt var man fornøyd med ett veldig fortjent! Alle poeng kan bli viktige når man gjør opp status i mai-måned. 

U R´sss

QPR-Derby 1-1 (0-1)