Startoppstillingen mot Newcastle inneholdt flere endringer.Begge backene var byttet ut og Wright-Phillips måtte vike plass for Granero.
Green startet igjen i mål. Den største overraskelsen var at Ferdinand startet som høyreback, noe som ikke kan være annet enn mangel på alternativer. Resten av forsvaret var Hill, Nelsen og Fabio. På midten var det Mbia,Granero og Faurlin sentralt. På kantene var det nær sagt som vanlig Taarabt og Mackie som hadde som oppgave å fóre Cissé på topp.

Rolig innledning
I møkkaværet (først snø så sludd/regn og vindfullt) i nordøst-england så brukte lagene lang tid på å prestere noe som er verdt å nevne. Newcastle førte kampen og mye av spillet var på vår halvdel av banen, men defensivt hadde vi god kontroll. Forsvaret pakket godt inn "stjernene" Demba Ba og Papiss Cisse og igjen var Hill og Nelsen konger i luftrommet der bak. Det ble aldri farlig foran Robert Green i den første omgangen sev om det var endel cornere og dødballer mot oss. Newcastle så absolutt ut som ett lag vi kunne ta vår første borteseier på over ett år mot.0-0 til pause i en lite severdig førsteomgang var helt greit for oss.

Newcastle litt bedre
Andre omgangen fortsatte i samme sporet som den første. Newcastle var førende uten å skape noe som helst. QPR var offensivt så tannløse at det er grunn til bekymring. Vi har liten bredde i spillet og våre sentrale menn på midten blir småspillende uten fremdrift. Cissé var svak men får heller ikke mye og riktig "mat" av sine medspillere. 0-0 så sannsynlig ut og kanskje det beste man kunne håpe på etterhvert som kampen skred frem. Redknapp gjorde to offensive bytter når han byttet ut Granero og Cissé med Hoilett og Shaun Wright-Phillips. Hoilett var positiv og så spillesugen ut og en periode så det ut til at vi hadde litt mer å by på offensivt.

Avgjørelsen
Dessverre hadde også Pardew gjort noen trekk for å avgjøre dette oppgjøret. Han byttet ut sin Cissé med Shola Ameobi noe som ikke var populært blant publikum. Ameobi takket for tilliten og svarte på best mulig måte i det 81.minutt da han dro av en mann og plasserte ballen utagbart med venstrebeinet i det høyre hjørnet til Green fra 10 meter. Man kan være tilbøyelig til å være enig med TV2's kommentator som kalte det for kampens første ordentlige målsjanse. Etter scoringen prøvde QPR er offensivt men det eneste man oppnådde var kontringer og flere sjanser mot oss. Da Taarabt satte ei lompe av ett frispark rett på Newcastle-keeper Krul fem minutter på overtid så var det hele over.

Redknapp sitt første tap var definitivt ett steg tilbake fra seieren mot Fulham sist. I dag var det ikke mange lyspunkter offensivt mens vi defensivt gjorde en ok innsats. Best på QPR var i undertegnedes øyne Stephane Mbia denne ettermiddagen.