QPR har vært veldig atypisk QPR denne sesongen. Dårlig statistikk hjemme og ganske sterke på bortebane. Historisk sett er laget solide hjemme og på grensen til det ubrukelige på bortebane. Holloway er i ferd med å gjenskape Fort Loftus, så gjenstår det å se om borteformen kan vedlikeholdes!

Fire seire på de siste fem matchene vitner i alle fall om et QPR i god form. Enda mer gledelig er det med en lagmoral og et samhold som de færreste av oss kan huske å sett maken til. Ian Holloway har virkelig gjort synlige, utelukkende positive, endringer på garderobekulturen i W12.

Holloway gjorde hele fem endringer på laget som vant lørdag. Nå drar vi nytte av å ha en brukbar bredde og jevnhet i troppen. Freeman, Wszolek, Ngbakoto, Sylla og Manning startet denne gang. Goss, Mackie, Smith, Washington og Lynch var ikke involvert fra start denne gang.

Nydelig start
Det skulle ikke ta lang tid før QPR tok ledelsen. Målet var av det heldige og spesielle slaget etter et strålende innlegg fra Ngbakoto som blir fluktet videre via pannebrasken til Manning. Ballen treffer en overrasket Sylla og går, like overraskende, over streken. Pent var det ikke, men like viktig som et hvilket som helst annet mål. En heldig drømmestart. Det er en setning man ikke hører for ofte om QPR!

QPR kjører på også etter scoringen og er klart best første halvtimen. En strålende volley fra Ngbakoto så dømt ut til å gå i mål, men Davies redder forsøket glimrende. James Perch presenterte seg i luftrommet etter 26 minutter, men headingen hans fra Freeman´s strålende innlegg traff klokkerent i tverrliggeren. Perch pådro seg forøvrig et tidlig gult kort i kampen og gikk tidlig i dusjen med en skade rett etter hvilen.

Barnsley kom etterhvert til noen gode sjanser, også før pause. Da var Smithies med på notene alle anledninger med ett unntak. Med to minutter igjen av omgangen måtte også Smithies kapitulere. Da Barnsley endelig overlistet vår sisteskanse dukket Jake Bidwell opp som en reddende engel og klarerte ballen på streken på avslutningen til Watkins.

Mye positivt
QPR starter andreomgang meget lovende. Skaper omtrent det som er av muligheter i innledningen og er godt organisert defensivt. James Perch måtte som tidligere nevnt gi seg tidlig i omgangen. Darnell Furlong tok hans plass. Furlong markerte seg godt den snaue omgangen han fikk og viser at kampen om plassene i startelleveren er svært jevn for øyeblikket.

Halvveis i den andre omgangen dobler QPR ledelsen. Wszolek jobber seg til innlegg fra sin høyreside. Sylla går i duell med MacDonald foran keeper og ser ut til å gå vinnende ut av duellen da ballen havner i mål. Reprisen viser at det er MacDonald som er sist på ballen og Sylla blir dermed ikke kreditert denne scoringen. Det betyr svært lite da QPR leder 2-0 uansett!

Wszolek med en glimrende assist, men det var omtrent det siste han gjorde denne kvelden. Conor Washington kom inn for ham etter 70 minutter.

Med drøye ti minutter igjen av ordinær tid så skulle det bli spenning igjen på Loftus Road. Forsvaret med et lite uoppmerksomt øyeblikk førte til at Bradshaw kom alene med Smithies. Denne gangen kunne ikke Smithies redde oss og Bradshaw rundet ham og trillet ballen inn i det åpne målet. TV-bildene viser at denne må Grant Hall ta på sin kappeda han rett og slett bommer på klareringen i forkant av situasjonen.

QPR red på ledelsen ut kampen uten de helt store utfordringene, men nervene var i helspenn hele veien. Ravel Morrison kom inn de siste drøye fem minuttene da han erstattet en sliten Ngbakoto. Ngbakoto hadde en av sine aller livligste opptredener i QPR-trøya og benyttet startmuligheten sin veldig godt. Det blir ikke lett å ta ut laget mot Leeds til helgen Holloway!

QPR-Barnsley 2-1 (1-0)
Mål: Sylla (7), MacDonald (selvmål 67), Bradshaw (79)

QPR: Smithies, Hall, Bidwell, Perch (Furlong 48), Onuoha, Luongo, Freeman, Ngbakoto (Morrison 88), Wszolek (Washington 70), Sylla, Manning