Gareth spiller i Trondheim

QPR har ikke spilt i Norge på mer enn 25 år, men det finnes gode alternativer. Gareth Ainsworth har faktisk spilt i Norge flere ganger i denne perioden, og snart gjør han det igjen! 

thumbnail_32103_London_2006

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Dette handler ikke om fotball, men både om rock og golf, og trønderske QPR-fans kan få være med på begge deler!

Gareth, som spilte 150 kamper for QPR mellom 2003 og 2010, har en kompis som driver Three Lions  Pub i Brattørgata i Trondheim sentrum. Der opptrer han fra torsdag til lørdag, 21., 22. og 23 juni. Ikke med fotball som sagt, men med mikrofon og med en ledsager på piano. Gareth er som mange vil vite en entusiastisk rockemusiker som i sin QPR-tid opptrådte med bandet "Dog Chewed The Handle" når tiden strakk til. Bildene som ledsager denne saken er levert av vår QPR-kollega Helge Helgesen som var på en konsert i London i 2006.

Tiden strekker imidlertid ikke til i samme grad nå når Gareth er manager i Wycombe Wanderers, så bandet er det ingen som har sett noe til på en stund.  Han benytter imidlertid fotballferien til musikk, og han har ekstra god grunn til å synge av glede denne sommeren. I mai klarte han endelig å lede klubben sin opp fra League Two til League One. Han overtok et økonomisk skakkjørt Wycombe i september 2012 og klarte direkte opprykk i år etter tidligere å ha mislyktes i playoff på Wembley fjoråret. Etter at Arsene Wenger tok et hint og sluttet i Arsenal er Gareth faktisk nr to på lista over engelske ligamanagere som har sittet lengst. Han er bare slått av Morecambe-kollega Jim Bentley.

Vi kommer til å være en aldri så liten (uniformert selvfølgelig) trøndersk QPR-delegasjon på puben fredag 22. juni, og det hadde vært hyggelig om det kom flere. I tillegg er det faktisk ledig plass på golfturneringen hvor han skal være med fredag og lørdag.  De som er interessert i å spille golf med vår gamle helt kan melde seg på ved å kontakte pubvert Adrian Douglas på dougie@threelions.no  Det må du imidlertid gjøre før det blir søndag!

Konsertene begynner et stykke utpå kvelden, ca klokka 2230. Det er lagt opp til at både Gareth Ainsworth og det øvrige pubklientellet skal få med seg kveldens siste VM-kamp før musikken tar over, så det går an å kombinere fotball og musikk også på Three Lions!