Av DAG HÅKON HELLEVIK

32-åringen har dermed klart det kunststykket å vinne playoffinalen fra Championship til Premier League for to klubber (nødvendigvis) i to påfølgende år. Det er kanskje gjort før, men vi vet i farten ikke av hvem.

Så får vi se om han får bli med opp denne gangen, det fikk han jo ikke da vi vant i fjor. Både QPR og Norwich har brukt den iherdige sliteren som stallfyll, men han har fått så mye som 24 kamper for kanariene i 2014/15. På Wembley mot Middlesborough ble det bare tre minutter som innbytter, men det er og blir en kamp og det er og blir en finaleseier!

Fra før hadde Bournemouth, hvor Lee Camp har vært andrekeeper (13 kamper i år), rykket direkte opp sammen med Watford og Ben Watson (30 kamper).

Av andre ex-Rangers som har vært mer opptatt av opprykk en nedrykk de siste ukene må vi ta med Tom Hitchcook som har spilt 14 kamper for MK Dons som rykket direkte opp fra League One. Tom har imidlertid ikke produsert et eneste mål og ser ikke ut som noen het kandidat til en spissplass i The Championship.

Ellers var det mange i QPR-leiren som fulgte med da Wycombe og Gareth Ainsworth spilte Wembley-finale om opprykk fra League Two. Det endte med tap på det mest dramatiske vis. Wycombe ledet selve kampen til to minutter på overtid i siste ekstraomgang, og de ledet straffesparkkonkurransen til de bommet på sitt nest siste. I stedet ble det Southend som rykket opp etter den tredje omgangen med sudden-death-straffer. På banen for Wycombe spilte både Marcus Bean (som tok en straffe og scoret) samt Hogan Ephraim alle de 130 minuttene.

Gareth Ainsworth tok nederlaget med hevet hode og på en sporty måte som pøbler av typen "Faen Så Gal" og Mourinho kunne lært mye av hvis de hadde giddet, noe de neppe gjør. Måten Ainsworth og managerkollega Phil Brown sto sammen og så straffekonken på, med små bemerkninger og felles grin og grimaser, grenset til rørende. Begge visste vel at her var det lite annet å gjøre enn å puste rolig, det var ingen ting noen av dem kunne gjøre lenger for å påvirke resultatet.

Wycombe Wanderers fikk for øvrig satt en Wembley-rekord vi antar Gaz ville vært foruten. Sam Saunders måtte ut med skade etter to - siger og skriver to - sekunders spill. Han ble tråkket på foten i kampen første ballberøring etter avspark. Inn kom Matt Bloomfield som senere presterte lagets første straffebom.

Dermed må Wycombe fortsette i League Two, og neste år spille mot nyopprykkede Barnet og Bristol Rovers. Barnet slet seg til direkte opprykk med Martin Allen på benken og Lee Cook på banen, mens Ian Holloways barndomsklubb vant playoffinalen mot Grimsby ved hjelp av blant andre Angelo Balanta og Lee Brown. Begge de to tidligere QPR-juniorene har fått ganske mye spilletid hos piratene. Balanta står med 18 kamper i år, mens Brown har vært med på rubb og stubb og er bokført med 47. Rovers vant for øvrig også på straffespark, og både Balanta og Brown scoret på sine.