QPR kommer til Brighton helt uten press. Det kan slå begge veier, man kan enten senke skuldrene og spille bedre eller man ka ta fullstendig ferie alá det Stoke gjorde mot Tottenham i går. Brighton kjemper om direkte opprykk med Burnley og Middlesbrough og har således alt å spille for.

Jimmy gjorde endringer også denne gangen. Fire i antallet. Ingram sto fantastisk i målet sist, men nå var det Smithies som tok å seg hanskene igjen. Foran seg var det en endring også i backrekka. Perch gikk inn og Konchesky ut. Onuoha, Hill og Hall fikk fornyet tillit fra lørdag.

Midtbanen hadde også en endring. Ingen Chery i denne kampen og Hoilett fikk tillit. På topp var Polter skiftet ut med Washington som fremdeles jakter sitt første mål for QPR.

God underholdning
Den første omgangen på Amex stadion var god underholdning, og QPR var absolutt med på å prege kamopen positivt. Laget var faktisk det førende laget i lange perioder og hadde flere fine forsøk. Washington skøt over, Clint Hill headet rett på keeper Stockdale fra god posisjon og Matt Phillips kom til et par gode avslutninger fra fin posisjon. Den ene reddet Stockdale, mens den andre gikk rett over tverrliggeren.

Washington nær sitt første, men skuddet gikk rett over Brighton-målet

Brighton kom også til noen brukbare muligheter, men først i omgangens siste spilleminutter ble det virkelig farlig. Først gjør Smithies en strålende redning på en heading fra hjemmelagets Dunk. Den var hjemmepublikummet sikker på satt i nettet. Et par minutter senere så lager Onuoha et tvilsomt frispark rett utenfor 16-meteren. Det straffer seg selvsagt.

Anthony Knockaert curler ballen nydelig over muren og utagbart inn i hjørnet. Dermed 1-0 til pause. Noe ufortjent.

Tidlig nummer to
QPR gjorde ingen endringer i pausen, og etter hvilen så ble man straks litt på hæla. Drøye 1000 QPR-supportere måtte se at ledelsen ble doblet 6 minutter etter hvilen. Skalak kom til skudd fra drøye 20 meter, og avslutningen viste seg å være helt ustoppelig. Brighton ledet 2-0 og QPR virket resignerte.

Jimmy gjorde sin første endring for kvelden rett etter scoringen. Byttet var naturligvis av den offensive sorten, og Hoilett ble erstattet av Sebastian Polter
Få minutter senere kommer en enda mer offensiv endring. Chery entrer banen og Clint Hill forlater den. Her skule det i alle fall forsøkes.

Byttene gir nesten umiddelbar effekt, men da Washington finner Luongo så klarer ikke australieneren og holde sin volley tilstrekkelig nede.

Siste forsøk forgjeves
Hasselbaink manet El Khayati opp fra benken og introduserte ham for publikum med 20 minutter igjen på matchuret. Conor Washington må dessverre vente enda lenger før han får sin første scoring, da det var han som måtte forlate banen.

3-0 kom et par minutter etter det siste byttet, og den kom etter en corner. Knockaert slår corneren, Goldson er best i feltet og setter inn den definitive spikeren med sitt hodestøt.
Da ble hovedfokus på å unngå total ydmykelse. Til tross for betydningsløsheten for QPR, så begynte det å nærme seg tall man IKKE ville se på scoretavlen.

Polter sin inntreden skapte litt farligheter, og da spesielt i luftrommet. Med kvarteret igjen fant Henry sin crosser tyskeren i feltet, men headingen hans var like utenfor stengene. QPR presser på, men blottlegger seg nok en gang bakover. Smithies er sjanseløs igjen når Knockaert scorer sitt andre for dagen da han sklir inn 4-0. Huff!

Etter 4 minutter med tilleggstid så er det slutt på en brutalt blytung andreomgang. Hjemmelaget vinner tilslutt fullt fortjent!

Motivasjonen avgjorde?
QPR virket motivert for kampen i første omgang, men når man først kom bakpå så var det lett å se hvilket lag som spilte for noe på Amex stadion. QPR falt sammen og det ble tilslutt veldig komfortabelt for hjemmelaget. Det kune sett annerledes ut dersom QPR hadde fått hull på byllen i løpet av de første 45 minuttene.

Det er rett og slett et tabellmessig frustrerende vakuum som våre gutter befinner seg i for øyeblikket. La oss håpe at man klarer å avslutte sesongen med stil.

Brighton-QPR 4-0 (1-0)
Mål: Knockaert (45+1 og 84), Skalak (51), Goldson (73),

QPR: Smithies, Onuoha, Hill, Hall, Perch, Faurlin, Henry, Luongo, Hoilett (Polter 54), Phillips, Washington