Av STIAN KARLSEN

Harry Redknapp var tvunget til å gjøre endringer etter det svake nederlaget mot Doncaster lørdag. Han valgte å sette Matthew Phillips, Niko Kranjcar og Jermaine Jenas på benken samt forandre formasjon til hjemmekampen mot Bournemouth.

QPR har spilt 4-2-3-1 i en lang periode med vekslende hell, men nå som Andy Johnson er skaderfri og i kampform så ser Harry at det finnes alternativer. På tirsdag var det 4-4-2 som var melodien.

De bakre rekkene var det ingen grunn til å endre. Bunnsolid har det stort sett vært med Green, Simpson, Dunne, Hill og Assou-Ekotto. På midten kom Tom Carroll inn på laget etter å ha vært skadet og spilte sentralt med Joey Barton. O'Neil og Hoilett tok plass på flankene, og da var det Austin og Johnson som skulle finne nettmaskene på topp.

Nervøs innledning
QPR åpnet kampen nervøst og et tidlig tilbakespill fra Assou-Ekotto satte keeper Green i en langt verre situasjon enn han hadde foretrukket, men han kom seg ut av situasjonen med æren i behold. Sakte men sikkert begynte QPR å få skikk på sakene og det var ikke ufortjent da Austin satte inn 1-0 drøyt halveis i omgangen.

Forløsende scoring
Tospannet Austin/Johnson sørget for den første scoringen. Hardtjobbende Andy Johnson jaget ballen ned på vår venstre side og kom til innlegg. Forsvaret til Bournemouth var på bærtur, Charlie Austin takket og bukket, tok ned ballen med brystet og satte den sikkert bak eks QPR-keeper Lee Camp i Bournemouth-buret. Austin sin niende i ligaen og tiende totalt var et faktum. Han begynner å ligne en solid toppscorer, og scoringen i dag var en toppscorer verdig!

Straffe og røde kort?
Like før scoringen burde Harry Arter hos bortelaget vært utvist da han sparket etter Joey Barton, men dommeren, som så situasjonen godt, vinket spillet merkelig nok videre.

Like etter scoringen burde Bournemouth igjen ha fått tildelt et rødt kort og straffe mot seg da Tommy Elphick viljehandset i eget felt. Viljehandsen hindret Austin fra å være alene med keeper og skjedde klart på innsiden av sekstenmeteren. Det hele endte med et frispark utenfor sekstenmeteren og Tommy Elphick ble ikke en gang belønnet med gult, etter at dommeren har konfrontert sin linjemann i lengre tid. Rett og slett en hårreisende og direkte feil avgjørelse av kampsjef Woolmer!

Hoilett scorer
Etter pausen var Junior Hoilett sin scoring, vår første sjanse. Den kom drøye ti minutter inn i omgangen. Danny Simpson slo en av sine mange gode innlegg, alltid farlige Austin bommtr på ballen fra straffemerket og på bakerste stolpe dukket Hoilett opp. Han dro av en mann og  la ballen til rette for sitt venstrebein og dunket inn 2-0.
En lettelse for alle oss, men sikkert ikke minst for Junior selv som har hatt behov for å føle nettsus en stund.

Kobler grepet og setter nådestøtet
QPR så seg aldri tilbake på stillingen 2-0. Phillips erstattet Hoilett etter 74 minutter og fortsatt der kanadieren slapp. Han snappet opp et utspill fra Green, dro seg forbi to Bournemouth-spillere og klinket ballen lekkert bak Lee Camp bare tre minutter etter at han ankom banen. Kveldens vakreste mål, og var det noen som trengte en slik boost i QPR-trøya så var det akkurat Phillips.

Kampen endte 3-0 og QPR krabbet opp på direkte opprykksplass bak Leicester på tabellen, med lik poengsum (38) og lik målforskjell men færre scorede mål. Det var mange overraskelser blant de andre resultatene denne runden, og samtlige andre "topplag" avga poeng så kvelden kunne nesten ikke blitt bedre for oss og QPR.

Harry gjorde sine grep etter begredelige saker mot Doncaster lørdag, og han lyktes svært godt denne gangen. QPR var mer direkte, mer farlige og ikke minst langt mer effektive enn hva som spillemessig har vært vist de siste ukene. Nå ønsker vi Blackburn og Joshua King velkommen til Fort Loftus på lørdag. Vi gleder oss!

Flere aspirerer til kampens beste spiller, men Tom Carroll må trekkes frem i sitt comeback etter skade. Han var i perioder stor på midtbanen.

QPR-Bournemouth 3-0 (1-0)
Målscorere: Austin (27), Hoilett (54), Phillips (77)
Gule kort: Barton, MacDonald

Dommer: Andy Woolmer
Tilskuere: 16 331

QPR: Green, Simpson, Dunne, Hill, Assou-Ekotto, Carroll, Barton, Hoilett (ut 74 min), O'Neil (ut 81 min), Johnson (ut 73 min), Austin
Benk: Murphy, Traore (inn 81 min), Phillips (inn 74 min), Kranjcar, Henry, Young, Jenas (inn 73 min)