Herlig debut sikret tre poeng!

Paul Smyth presenterte seg med brask og bram på den første dagen av 2018. En strålende debut ble kronet med å sette inn seiersmålet! 

DSdb1d_XkAMYNJK

Av STIAN KARLSEN

Paul Smyth, 20 år, fra Nord-Irland. Et friskt pust og en herlig vitamininnsprøytning i det som har vært en heller traust QPR-hverdag den senere tiden! 

Denne første dagen i 2018 var uten tvil hans store gjennombrudd. Fra første spark på ballen utgjorde han en trussel mot Cardiff-forsvaret, og det skulle tilslutt gi uttelling. 

Smyth var en gedigen overraskelse i startelleveren. Holloway har prøvd en rekke konstellasjoner på topp, uten å ha funnet resepten som fører til hverken mange mål eller nok poeng. Smyth virket som en noe desperat løsning.

Ellers var QPR-laget nøyaktig som forventet. Robinson var tilbake etter sykdom og Scowen returnerte etter karantene. Løsningen ble igjen 3-5-2 med Baptiste, Onuoha og Robinson bak. På midten ble Cousins trukket ut på kant for å gjøre plass til Scowen i midten sammen med Freeman og Luongo, noe som gjorde at Wszolek startet på benken denne gangen. Motsatt kant fortsatt Jake Bidwell som tidligere.

På topp virker Smith som et førstevalg for Ollie og etter at samarbeidet med Osayi-Samuel ikke har båret frukter så var det altså klart for Paul Smyth. 

Gamle kjente
Nummer tre på tabellen, Cardiff, gjestet Loftus Road og det mangler ikke på gamle kjente i rekkene deres. Cardiff-manager Warnock er en legende på Loftus Road etter opprykket til Premier League i 2010. Det samme kan ikke sies om Junior Hoilett som kom til QPR etter opprykket, tilbrakte 4 år i QPR på en svært høy lønn, og sjeldent var i nærheten av å levere varene som var forventet. 

I tillegg var gamle QPR-spillere som forsvarer Matthew Connolly (2008-12) og keeper Brian Murphy (2011-15) også på banen for Cardiff. 

Lite målsjanser
Selve kampen åpnet med stort tempo og masse muskler. Erketypisk engelsk championship med andre ord. Man kunne tidlig se at kombinasjonen Smith/Smyth var en stor utfordring for Cardiff-forsvaret. Spesielt skulle lille, raske Smyth bli mer enn en håndfull for store Connolly og Bamba. 

QPR skapte ikke all verden, men hadde den største sjansen i førsteomgang ved Matt Smith, da han raget høyest i 16-meteren og headet ballen, via Brian Murphy, og i stanga etter at Luke Freeman hadde slått dødballen kirurgiskt presist. 

Defensivt hadde QPR god kontroll, bortsett fra når Nedum Onuoha prøvde å gjøre litt for mye med ballen. Heldigvis var både Alex Baptiste og Jack Robinson på hugget og ryddet opp i kapteinens brølere. 

Beholdningen for omgangen var å se debutant Paul Smyth. Han utfordret, driblet, slo innlegg og var et konstant uromoment. Herlig attraktiv spiller å se i aksjon! 

Typisk
Cardiff åpnet den siste omgangen best og produserte en bra mulighet før de fikk tildelt straffespark etter 54 minutter. Den så ekstremt billig ut da Callum Paterson gikk i bakken i duellen med Jake Bidwell etter et innlegg mot bakre stolpe. 

Ralls gjorde ingen feil mot Smithies og satte inn ledelsen for Cardiff fra 11 meter. 

"Typisk aften når topplag møter bunnlag dette"....
Det skulle vise seg å bli annnerledes denne ettermiddagen. 

Satte press
QPR responderte ved å ta fullstendig kontroll på matchen etter scoringen. 5 minutter senere så kom Freeman til fritt skudd fra 18 meter med venstrebeinet. Det er bestandig farlig og avslutningen gikk via tverrliggeren og over. 

To minutter senere skulle man få betalt i målprotokollen. 

Først Smith, så Smyth
Jack Robinson kastet innkast fra gost inne på halvdelen til Cardiff. Hans lange kast er nesten for cornere å regne. Brian Murphy  Cardiff målet går først ut i feltet, men velger å rygge igjen. Matt Smith stiger til værs på femmeteren og stanger inn utligningen. Robinson sitt lange innkast og Smith sin luftstyrke er et angrepsvåpen man må benytte seg av så ofte som mulig. 

Like etter scoringen er QPR nær ved å score igjen. Freeman med innlegg og flikk fra Cousins fra kloss hold som Murphy klarer å holde. 

Etter 72 minutter så fullfører QPR likevel snuoperasjonen. Velfortjent scoring da Smith stusser ballen gjennom til Smyth som fosser fra venstresiden og skjærer inn mot Cardiff målet. Han kommer inn i 16-meteren og velger avslutningen fra skrått hold. Cardiff forsvaret takler i siste øywblikk, men klarer ikke annet enn å forandre retning på avslutningen. Murphy i Cardiff-buret er utspilt og QPR har snudd oppgjøret!! 

Cardiff jaktet utligning
Fem minutter etter å ha satt inn 2-1 så må Smyth forlate banen etter en smell. Til stående ovasjoner forlot han banen og gjorde plass til en Aramide Oteh som gjorde sin debut på Loftus Road. 

Cardiff skapte to veldig gode muligheter til å utligne før dommeren blåste for full tide etter fem minutter tillegg. Sol Bamba kom til en strålende mulighet, men satte avslutningen hårfint på utsioden av Smithies sin venstre stolpe, mens Junior Hoilett satte ballen i mål for kun å bli avblåst for offside. 

Den siste offsideavgjørelsen satt langt inne da dommer Tim Robinson måtte ha en samtale med sin linjemann. Heldigvis landet de ned på "riktig" avgjørelse, og man kan bare tenke seg til hvor upopulært det ville vært dersom Junior Hoilett hadde "ranet" med seg poeng fra Loftus Road på festkvelden til Paul Smyth!!

Bestemann
Tja... Nei. Jovisst, skal han få den, Paul Smyth!!! 

Det var faktisk flere alternativer her. Matt Smith var meget god med målgivende og scoring. Spesielt i den andre omgangen var Smith betydningsfull, men han hadde jo også en heading i stanga i førsteomgang. 

I tillegg syntes jeg Jack Robinson fortjener ekstra honnør. Gjør mange riktige valg som stopper, god med ballen i beina, flink til å plassere seg og holde seg på beina i avgjørende situasjoner. Vi unner Jack Robinson alt godt etter skadeproblemene han har opplevd, og nå ser det ut til at han har blitt en "voksen" fotballspiller. 

...men denne ettermiddagen var Paul Smyth sin. For en fantastisk debut! 

Som kommentatorene fra Loftus Road påpekte tidlig i oppgjøret "Nå skal man ha tunga rett i munnen med Smith, Smyth og Smithies på banen for QPR. Drømmescenariet er at Smithies finner Smith som assisterer Smyth som scorer!" 

De skulle nesten få rett!! (apropos rett, Steinar klarte igjen i sin forhåndsanalyse og forutse kampresultatet her...) 

U R´sss

QPR-Cardiff 2-1 (0-0)
Mål: Ralls (54), Smith (62), Smyth (72)

QPR: Smithies, Baptiste, Onuoha, Robinson, Bidwell (Lynch 84), Cousins, Freeman, Luongo, Scowen, Smith, Smyth (Oteh 77)