​Hjerte - hjerne = ?

Kanskje vi får inn det avgjørende målet...

Preston_North_End_FC_logo_(125th_anniversary)

Av STEINAR SÆTHER

4-2 til ære for hedersmannen Ray Wilkins! For andre gang på rad skårer vi 4 mål på hjemmebane, en vane vi gjerne viderefører til lørdagens kamp mot Preston også. Godt at Sylla netter 2 av dem, nærmest på direkten etter skade - vi trenger spisser med sjøltillit. Kanskje det ikke er i front vi trenger mest forsterkninger..?

Preston holdt på å spille seg ut av kandidaturet som en av dem innafor sluttspillssona, men de slo tilbake etter tre tap på rad med 3-1 over Leeds tirsdag. Med optimal poengfangst de siste kampene kan de klare det. Når sant skal sies trur jeg ikke det! 

5 poeng og 4 kamper igjen virker lite sannsynlig. Prestene er nummer 11, mellom dem og sluttspillssona finner en i rekkefølge Brentford, Sheffield Utd, Bristol City og Middlesbrough. 16-15-11 og 52-44 totalt. Borte fra Deepdale har manager Alex Neil sett dem spille inn den femte beste poengrekka av alle i championship, 8-8-5. Kun lag 1, 2, 3 og 5 har ennå bedre tall på reis! 

Foran denne kampen har jeg samme følelse som foran tirsdagskampen mot uglene. Mye av statistikken ligner, motstanderen har egentlig ikke all verden å spille for - på tross av Preston sin langt bedre posisjon. Men er jeg overbevist om at vi vinner? 

Nei, for nå kan alt skje. Det kommer veldig an på hvem de enkelte lagene stiller med. Holloway vil nok gi de ulike unggutta nye sjanser. Sånne som Oteh, Chair og Kakay får spilletid, det gjør også Mackie og Perch om de er friske nok før de forlater oss.

Vi har antagelig Lynch ute, og garantert Onuoha og Wheeler. De nærmer seg nå, gamlingene Mackie og Perch, kanskje et par kamper for tidlig. Prestene har for sin egen del 2 til 6 mann ute.

Jeg tviler på at vi skårer 4 mål enda en gang. Får vi kontroll på Barkhuizen og Maguire er mye gjort, det er de fremste i målprotokollen og ofte på hugget. Mitt tips med hjertet sier 2-1, hjernen er i tvil...