Av STIAN KARLSEN

Vil ikke svartmale situasjonen, men det ligger noen ubestridte fakta der som gir god grunn til bekymring.

Vi har vært gjennom en høst som begynte veldig bra. Spillemessig var vi veldig gode og poengene «rant» inn. Etterhvert har det blitt færre poeng uten at vi har vært veldig bekymret da det spillemessig fremdeles har vært ganske godt. Nå bør varsellampene blinke da  situasjonen er at vi ikke leverer hverken i spill eller poeng.

...og da har vi ikke nevnt at det defensivt er mer enn litt rufsete. 18 kamper spilt uten å holde nullen, men 36 baklengs som fasit.

Nok om det. Mot Nottingham Forest gjorde Warburton ett skifte i mannskapet siden 2-1 tapet mot Fulham fredag. Jordan Hugill måtte vike plass for Ilias Chair.
Det betød Joe Lumley i mål med Todd Kane og Ryam Manning som vingbacker. Grant Hall, Lee Wallace og Toni Leistner fortsatte i trebackslinjen. Ball, Eze og Amos i midten med Chair og Wells som våre to mest offensive menn.

Håpløst fra start
Rapportene sier at QPR ikke var med fra start i denne matchen, og at det var vel fortjent at bortelaget gikk i ledelsen etter kvarteret spilt. Corner fra vår venstreside endte opp på hodet til en dårlig markert midtstopper, Figueiredo, på bakre stolpe. Han fikk en enkel jobb og satte skogvokterne i førersetet.

Førsteomgangen var veldig, veldig svak fra QPR. Spesielt den første halvtimen. Siste kvarteret av omgangen klarte man å spille seg til noen halvfarligheter uten at dette trøblet Samba i Forest-målet nevneverdig.

Fra håpløst til verre
Det var likevel bedring inn mot pausen og fremdeles håp på stillingen 0-1. Fem minutter etter sidebytte så skulle det likevel gå fra vanskelig til nesten umulig.

Lee Wallace får marsjordre etter å ha hengt seg på Joe Lolley som sistemann og lagt ham i bakken med et livtak. Kanskje strengt dømt sett med QPR-øyne, men en helt typisk 50/50 situasjon for de fleste dommere. Når han først blåser skal han også gi det røde kortet i henhold til regeleverket, så da har vi egentlig ikke så mye å klage på.

Uten midtstopper Wallace ble Ilias Chair ofret og Josh Scowen satt på banen av Warburton.

God kontroll en periode
Etter utvisningen så har QPR en periode veldig god kontroll defensivt. Forest klarer ikke trykke oss bakover og skaper heller ikke all verden. Etter 76 minutter kunne vi faktisk utlignet etter at Nahki Wells klinket et frispark fra drøye 25 meter og traff innenfor rammen. Skuddet endte nesten midt i mål, men hadde en «uryddig» luftferd som gjorde at keeper Samba hadde mer enn nok med å redde situasjonen.

Derfra og ut var det et lite mareritt av en kamp...

0-2, Grabban
Sammy Ameobi runder Todd Kane enkelt på siden og fosser mot dørlinjen. Innlegget kommer langs bakken og på bakre stolpe kommer Lewis Grabban stormende uten oppasser.
Enkelt og greit. Vi går opp i limingen og blir fraløpt.

0-3, Carvalho
Fraløpt igjen, denne gang på motsatt side. Carvalho starter løpet langs sidelinjen og skjærer inn i banen. Scowen prøver å klarere, men ender opp ydmyket etter å ha bli kjørt tunnell på. Carvalho avslutter skrått fra 7 meter i lengstehjørnet og frustrerte QPR-spillere gjemmer ansiktene i hendene.

0-4, Semedo
Ydmykelsen blir total når Semedo setter inn 0-4 på overtid. Svakt skudd fra 16 meter som Lumley gir retur på. Ameobi er først på returen og når han prøver å runde Lumley ender ballen opp hos Semedo, som også står alene, og enkelt kan bredside inn 0-4 fra kloss hold.
Totalt fraværende forsvarsmessig og en gedigen keepertabbe. Målet hadde ingen betydning for kampresultatet, men bør være endel av vurderingen inn mot neste match.

Spillere som gir blaffen/opp kan vi ikke ha på banen med QPR-trøye. Det kmå vi som supportere faktisk kunne kreve... Frustrert nå!!

QPR-Nottingham Forest 0-4 (0-1)
Mål: Figueiredo (15), Grabban (81), Carvalho (89), Semedo (90+)