To ting er diskutert ganske heftig den siste tiden. Det første er posisjonen til Jimmy Floyd Hasselbaink og hvor lenge han tåler en slik motgangsperiode. Den andre er Sandro sin mangel på spilletid i ligaen. Med uavgjort i denne matchen står fremdeles det første spørsmålet ubesvart. Sandro glimret med sitt fravær igjen og det er sikkert gode årsaker til det. Skulle vært artig å sitte på fasit der.

Dagens mannskap var slettes ikke overraskende. Sylla og Borysiuk fikk sine debuter fra start på bekostning av Washington og Henry. Dette var også de eneste to endringene på laget som tapte i Huddersfield forrige helg.

Det betød at de fem bak var uendret fra forrige serierunde. Smithies i mål med Bidwell, Hall, Caulker og kaptein Onuoha foran seg i backrekka. Borysiuk, Luongo sentralt på  midten med Cousins og Shodipo fra start på kantene. Chery skulle fylle rommet offensivt på midten bak debuterende Sylla.

Dårlig underholdning
Den første omgangen var i lange perioder et eneste stort gjesp. Birmingham styrte begivenhetene på gressmatten, men det skulle ta over 20 minutter før det kom en målsjanse. Før det så måtte QPR gjøre et bytte på grunn av skade. Cousins gikk ut med noe som ser ut til å være en leggskade, og inn på kanten kom Wszolek.

0-1
Den første sjansen gikk til Birmingham og det var, en meget toneangivende, Jutkiewicz som kom til avslutning fra kort hold. Smithies reddet strålende og Onuoha fikk klarert returen til corner. På den påfølgende corneren så heades ballen til Jutkiewicz, og denne gang gjør han ingen feil. 0-1 bak en sjanseløs Smithies.

QPR prøvde å komme seg opp i banen og klarte det delvis, til tross for en pasningskvalitet på grensen til det pinlige. Med litt over fem minutter igjen av omgangen skulle det betale seg, og da selvsagt på en dødball!

1-1
Innbytter Wszolek skaffet et hjørnespark på sin kant, og det var dødballspesialist Tjaronn Chery som ekspederte denne. Vi vet at Steven Caulker er et sterk kort på offensiv dødball og han kom da også høyest på innlegget til Chery. Utligningen var et faktum.

Resten av omgangen var QPR best, men det var Birmingham som fikk en stor mulighet etter corner minuttet før pausen. Ballen kommer ned til Morrison som på mystisk vis klarer å skyte over fra kloss hold. QPR er heldige som går til pause med uavgjort.

Etter pausen er det som blir vist oppløftende. QPR kjører kampen i denne omgangen, mer eller mindre sammenhengende fra A til Å. Chery og målscorer Caulker har begge gode muligheter før kvarteret av omgangen er spilt. Hasselbaink begynner å lukte på tre poeng og gjør sitt andre bytte etter 65 minutter. Spiss Polter inn og midtbane/kant Shodipo går i dusjen. To spisser på banen samtidig er noe vi ikke har vært bortskjemt med denne sesongen.

Caulker vinner mye inne i motstanders 16-meter

I spann med Polter begynner faktisk Idrissa Sylla å røre på seg. Polter sitt skudd blir blokkert og på returen så tvinger Sylla frem en god redning fra Birmingham-keeper Legzdins. Stemningen på, et ikke ovefylt, Loftus Road er i ferd med å ta seg opp og QPR maler på for å få 2-1. Luongo og nevnte Sylla har begge gode forsøk, men enten blir det reddet eller så går de like utenfor stengene. Birmingham har sine småsjanser, blant annet et frispark fra 25 meter, men det meste dreier seg om QPR.

De siste minuttene trykker hjemmelaget på. Borysiuk tester skuddfoten fra langt hold med et par minutter igjen av ordinaær tid. Keeper Legzdins har mer enn nok med å holde forsøket ute, og i kampens siste angrep er Sylla nær ved å heade innlegg fra Wzsolek i mål, men han klarer ikke presse avslutningen ned under tverrliggeren.

Dermed ender kampen 1-1. Hverken fugl eller fisk med andre ord.

Polakkene gode
Det var flere positive ting denne ettermiddagen. Forsvarsspillet var stort sett solid, og med litt flyt hadde vi avgjort dette i 2 omg. Bestemannspremien går likevel til Ariel Borysiuk som gjør en kamp som bærer bud om fast plass og viktig bidragsyter. Hans landsmann Wszolek, som kommer inn for Cousins etter kvarteret, får også meget gode skussmål. Starter neste?

QPR-Birmingham 1-1 (1-1)
Mål: Jutkiewicz (23), Caulker (38)
Tilskuere: 13693

QPR: Smithies, Onuoha, Caulker, Hall, Bidwell, Cousins (Wszolek 15), Luongo, Borysiuk, Shodipo (Polter 65), Chery, Sylla
Ubenyttede reserver: Ingram, El Khayati, Henry, Lynch, Washington