Av STIAN KARLSEN

Devon White er født 2 mars 1964 (51 år), og spilte i QPR sesongen 1993/94. 

Totalt ble det 26 kamper og 9 mål. Kun 15 av kampene var fra start, så det er en meget imponerende statistikk. 

Treg start
Karrieren til Devon fikk en treg start og fra 1983-87 var det klubber som Arnold Kingswell, Shepshed Charterhouse og Grantham som hadde ham i stallen. Han hadde en periode i ligasystemet med Lincoln og Bristol Rovers-manager Gerry Francis husket den høyreiste spissen fra en treningskamp de hadde spilt mot dem.

Gerry trengte en slik type spiss og litt detektivarbeid førte til at han ble Bristol Rovers-spiller i 1987. En overraskende overgang etter at White hadde prøvd seg på høyere nivå, men returnert ut av ligasystemet til non-league. 

Francis hentet ham til det som nå er League One. White grep denne sjansen med begge hendene og spilte over 200 kamper for klubben og scoret 53 mål i løpet av en femårsperiode. Om han har høy stjerne i QPR, så er den enda høyere i Bristol Rovers etter at han scoret to mål i en "opprykksfinale" mot byrival Bristol City i sesongen 1989/90. 

TIl QPR
I 1993/94 var Gerry Francis godt innstallert på Loftus Road og hadde igjen bruk for en stor, sterk spiss. Devon White ble hentet inn og gjorde nok en gang suksess, denne gang i Premier League. Spilleren fant seg godt til rette i QPR og ble ikke bare gjenforent med Gerry Francis, men også Ian Holloway og Gary Penrice som han spilte med i Bristol Rovers. 

At Devon White var en begrenset spiller i Premier League er ingen overdrivelse, og han fikk ikke fornyet sin kontrakt da sesongen var over. Han var primært hentet inn som backup til Les Ferdinand, som var strålende i denne perioden. Han vant likevel fansens gunst og blir husket som en stor kultstjerne i W12.  

Etter QPR
White fortsatte karrieren hjemme i fødebyen Nottingham for Notts County, før han avsluttet sin aktive karriere i Shrewsbury i 1999. Han var da blitt 35 år gammel. 
​Han har avslørt at lønnen han hevet i QPR lå på ca £2500 i uken. En god slump penger i 1993, men hinsides langt unna pengegaloppen som rider Premier League i dag. 

Av hans twitterkonto så kan vi lese at det er Notts County som er laget han følger nærmest, men det er ingen tvil om at han husker dagene som aktiv fra Bristol Rovers og QPR best. 

Devon White bor i dag i Nottingham og driver sitt eget firma som elektriker. Han prøvde seg på trenergjerningen i 2006/07 for non-league laget Gedling Town, men det ble med den ene sesongen.