Av STIAN KARLSEN

På 13 plass ligger QPR med 13-18-13 og 53-53 i målforskjell. Stort mer midt på tabellen er det ikke mulig å komme. Laget kan verst tenkelig bli nummer 15 på tabellen, mens det mest positive som kan skje er at man tar steget opp til 10 plass. Økonomisk har plasseringen ingen betydning, så de to siste seriekampene har ingen verdi annet enn stilpoengene som deles ut. 

Bunn av tabellen
To runder før serieslutt er alt avgjort i bunnstriden. Charlton (med vår Yun Suk-Young på laget), MK Dons (med Jay Emmanuel-Thomas) og Bolton rykker ned til League One. Bolton gjør en forferdelig sesong og står kun med 4 seire på 44 kamper. Det er nesten så man må sende kondolanser til Reebook Stadium. Når man ser på stallen de rår over så skjønner man at dette kan ramme hvem som helst i denne divisjonen. 

Rotherham så fortapte ut lenge i championship, men Neil Warnock kom inn som en frelser. Klubben har nå en rekke på 11 kamper uten tap og ligger trygt forankret med to kamper igjen. Well done Mr Warnock!

Opp fra League One kommer Wigan og, 90% sikkert gamleklubben til Jimmy, Burton. Wigan er altså allerede klare, mens Burton har seks poeng ned til playoff med to kamper igjen. Det fikser de! 

Til Premier League
Brighton, Burnley og Middlesbrough er de tre lagene som kjemper om de to direkte opprykksplassene til Premier League. Alle tre lagene har 87 poeng med to kamper igjen, og det ser ut til å bli en thrilleravslutning.

Her kan QPR være med å påvirke utfallet da Burnley står på menyen kommende helg. Burnley har i det hele tatt det letteste programmet igjen med QPR hjemme og Charlton borte i siste serieomgang, og det skal vel mye til at de ikke tar en av plassene. Når man i tillegg tar med at rivalene Middlesbrough og Brighton møtes i siste serierunde og at målforskjellen er den beste av de tre lagene, så skal det nesten ikke være mulig at Barton & co mister den ene plassen. 

Middlesbrough har Birmingham borte før Brighton hjemme venter i siste serierunde. Laget har sett ut som den mest opplagte opprykkskandidaten nesten hele sesongen, men har gått på noen leie smeller når man minst kunne forventet det. Som sist helg da det ble skuffende 0-0 mot Ipswich. 

Brighton var laget ingen trodde på før sesongstart. Bobby Zamora var hentet hjem og man forventet en kamp på nedre halvdel. Laget startet sesongen strålende og tapte ikke før vi var kommet inn i desember. Da møtte laget "veggen" og tapte 4 av 5 kamper. Laget har imidlertid reist seg mesterlig og slutten av sesongen har vært helt fenomenal. 9 seire på de siste 12 kampene er imponerende og har brakt dem inn i denne situasjonen. Derby hjemme og Middlesbrough borte ser ut som den vanskeligste oppgaven på papiret, men bare det at sjansen er tilstede er imponerende. 

Håper på Brighton og Burnley opp, men anser sannsynligheten for stor på at det blir Middlesbrough og Burnley

Ned fra Premier League kommer Aston Villa, mens Norwich, Newcastle og Sunderland gjør opp seg mellom om en ledig plass og to nedrykksplasser. Der kan alt skje. 

U R´sss