Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vinnere fra høstdelen av quiz´n: 
Eivind fikk til sammen syv lodd og vant på ett av dem, mens Bjørn Idar var en av tre som toppet lista etter fem oppgaver med åtte lodd hver. De to andre i dette feltet,  Knut Aksnes og Magne Buset, får hver sin andrepremie.

Spørsmålet i desember var tredelt, og alle svarene var en av dagens regjerende managere i Englands øverste divisjoner.

*Han som er født i Shepherds Bush og ble toppspiller etter å ha blitt vraket som prøvespiller for QPRs guttelag er Stuart Pearce. Han ble vraket av QPR som 15-åring. Deretter spilte han fem sesonger i Wealdstone i det som i dag er Conference Premier før han 21 år gammel ligadebuterte for Coventry. Pearce er i dag manager i Nottingham Forest.

* Han som har fått sparken i QPR fra en annen funksjon enn manager er Keith Curle, managerassistent i W12 da han ble sparket sammen med Neil Warnock i 2012. Curle er i dag manager i Carlisle United.

Vi fikk forslag på Kenny Jackett, managerassistent under Ollie Holloway, men Jacket sluttet frivillig i QPR da han i 2004 ble manager i Swansea.

* Den tredje vi ba om navn på er han som er så gammel at han scoret mål mot QPR før 1970. Det er våre egen `Arry, som scoret da West Ham slo QPR 4-3 i  gamle første divisjon i 1969

De som klarte alle tre var Bjørn I. Hansen, Lars Erling Næss, Magne Buset, Tore Karlsen, Knut Aksnes, Øyvind Engelsjord  og Frode Rekve. I tillegg fikk Gjermund Sægrov og Eivind Vasstrand poeng for 2 riktige svar.  

Stillingen etter fem oppgaver fra august til desember ble da:

8 poeng: Knut Aksnes, Bjørn I Hansen og Magne Buset.

7 poeng: Eivind Vasstrand, Lars E  Næss  og Frode Rekve

6 poeng: Gjermund Sægrov

5 poeng: Øyvind Engelsjord

3 poeng: Ståle Sunde og Tore Karlsen

2 poeng: Stian Karlsen, Per Thorstensen, Steinar Sæther

1 poeng: Stig Andersson og Tor Olav Dversnes.

Nå er det januaroppgave, og januar preges som alltid av vårt årlige tap i FA-cupens tredje runde. QPR er Englands dårligste cuplag, og det statistiske beviset for dette får dere i neste utgave av Superhoops. Det er kanskje ikke så veldig oppløftende kunnskap, så trøsten er at det går an å hoppe over akkurat de sidene. Men det er dessverre en del av vår klubbhistorie at vi ikke har vært så langt som til femte runde av FA-cupen siden 1997 og at det er over 30 år siden vår eneste finale.

Månedens spørsmål hander derfor om vår progresjon i FA-cupen (eller mangel på samme) og lyder:

I hvilken av FA-cupens ordinære runder må vi lengst tilbake i historien for å finne siste gang QPR deltok?

Når vi sier «ordinære runde» er det fordi vi ikke er ute etter siste gang vi spilte i noen av kvalifiseringsrundene. Ikke-liga-lag må som kjent gjennom flere kvalifiseringsomganger før de kommer til første runde, men dette har ikke QPR behøvd å gjøre siden 1904.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til mai.  Hvert poeng du scorer underveis gir et lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2015/16. Den ene vinneren trekkes ut etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2014/15 innen trekningen foretas.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 8. februar. 

Svarene sendes til:

daghakon@besonet.ch

Skriv (og det er veldig viktig) JANUARQUIZ i emnefeltet