Av DAG HÅKON HELLEVIK

Eivind Vasstrand var en av flere som endte på plassen bak, og Eivind vant trekningen blant alle konkurransens øvrige deltakere. Eivind og Knut blir dermed høstens vinnere, og hver av dem har gjort seg fortjent til en hoopet trøye på supporterklubbens regning.

Når vi i spørsmålet brukte begrepet «høstens spillere» var det fordi Samba Diakite faktisk har flere landskamper enn både Sandro og Luongo, men i oppgaven for desember presiserte vi at det handlet om folk som har spilt obligatorisk kamp for Rangers denne høstsesongen. Malis Diakite (19 landskamper per 1. desember) har bare spilt reservelagskamper for klubben denne sesongen, i motsetnng til ungarske Tozser (31), brasilianske Sandro Raniere Guimarães Cordeiro (17) og australske Luongo (16). Vi fikk også svar på Leroy Fer og Robert Green, men disse står så langt med bare 11 og 12 landskamper gjennom karrieren.

Helt riktige svar fikk vi fra Lars Erling Næss, Bjørn Soleng, Marius Troldmyr, Magne Buset, Knut Aksnes, Roy Hojem, Gjermund Sægrov og Eivind Vasstrand. Vi gir poeng også til Øyvind Engelsjord, Tore Karlsen og Ståle Sunde, men disse klarte bare to av de tre.

Dermed fikk vi altså en vinner etter fem oppgaver. Det handlet om Knut Aksnes - som etter en bokføringsfeil sto med fem poeng etter november og ikke fire slik det fremgikk da den siste oppgaven ble utlyst. Dermed kjempet han i teten med Frod Rekve, som vi mistenker for å ha glemt hele desemberquizen oppi alt kavet med å klare de mange julekalenderoppgavene. Frode er i alle fall ikke registrert med noe svar for desember på quizredaksjonens mailkonto.

Hele lista for høsten 2015 ser slik ut. De som har fra syv poeng og nedover må nøye seg med hederlig omtale, men de har altså blitt godskrevet med et antall lodd tilsvarende poengsummen i trekningen om en av premiene.

Åtte lodd: Knut Aksnes

Syv lodd: Magne Buset, Eivind Vasstrand, Marius Troldmyr, Lars Erling Næss

Seks lodd: Bjørn Soleng, Ståle Sunde, Roy Hojem og Gjermund Sægrov

Fem lodd: Frode Rekve og Tore Karlsen

Fire lodd: Øyvind Engelsjord

Tre lodd: Frank Baklid 

To lodd: Erik Hoelli

Ett lodd: Geir Midttveit Knut Hauglum, Steinar Engebretsen, Daniel Johnsen og Fredik Solvang.

Vi drar nå i gang en ny halvsesong etter samme mønster som tidligere, og starter med et spørsmål over temaet managere, som vi nå forbruker tre-fire av i året. Vi spør: Hvilken tidligere QPR-manager var det som døde i desember 2015?
Vi kan føye til at dette ikke var noen tilfeldig forbipasserende caretaker, men en fast ansatt manager som ledet QPR på øverste liganivå i engelsk fotball.

Vi minner om reglene. Vi kommer med ny oppgave hver måned, og denne oppgaven er del av en sammenhengende konkurranse som går fra januar til juni.  Hvert poeng du scorer underveis gir ett lodd i en trekning, og du har derfor større sjanse for å vinne jo flere oppgaver du klarer å løse.

Vi deler ut to premier, hver av dem en QPR-trøye for sesongen 2016/17. Den ene vinneren trekkes etter at alle loddene hver enkelt deltaker har tjent opp er lagt i samme hatt, mens den andre vinneren er den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien. Deler flere på den siste prestasjonen blir det loddtrekning der også.

Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2015/16 innen sesongslutt.  Svarfristen for denne oppgaven er søndag 31. januar. 

Svarene sendes til:

daghakon@pilzie.ch

Skriv (og det er veldig viktig) JANUARQUIZ i emnefeltet