Av STEINAR SÆTHER

Det blei et tiende også, gitt... Selv om statistikken fra kampen viste at vi var jevnbyrdige Burnley så var hjemmelaget farligere i angrep og vi var svakere i duellene innafor vår egen 16. Charlie Austin var diplomatisk forbanna etter kampen, han kunne sagt ting på en hardere måte. 

Returoppgjørene fra i fjor høst fortsetter og nå skal vi opp mot Man Utd som vi tapte 0-4 for i en gørrkjedelig kamp. Vi var sjanseløse i den kampen, djevlene trilla ball i 90 min, angrep oss fem ganger og det var mer enn nok. Vi var ikke "fit" den gangen. Det kan vi ikke skylde på nå.

Man Utd starta dårlig etter å ha beseira alle i treningskampene. Utover høsten og i julekampene gjorde van Gaal og hans mannskap det som var nødvendig for å hente inn trepoengere, og nå, på tross av hjemmetapet for Southampton sist, befinner laget seg på fjerdeplass. De djevelske tallene å hensynta viser 10-7-4 og 34-21. Hjemme på sin gamle bane har de oppnådd solide 8-1-2 og 22-8. Når arenaene heter noe annet enn Old Trafford er påliteligheten en smule nedadgående, 2-6-2 og 12-13. 

Når en snakker med liksomdjevler - supportere - er det ikke alle som er like imponert over prestasjonene. Men det var de ikke når de vant det siste gullet under Alex heller, blaserte som de er. I fjor når de var langt unna alt, gråt de himmelen tom. Stakkar!

Kampene som ikke blei avgjort borte har nylig vært mot Stoke, Spurs  og Aston Villa. Før det blei liksomdjevlene så glade at de faktisk klappet når både Southampton og Arsenal ble knuuuuust med ett mål borte. De tre første U`ene var mot WBA, Burnley og Sunderland. Nederlagene kom mot ytterpunktene Man City 0-1 og Leicester 3-5. 

Formen generelt sett er ganske god sjøl om sørkystbyens hevn var deilig for ei uke sida, i en kamp hjemmelaget var gode fram til 16 - og djevelsk tamme innafor. Det fins formspillere i laget, og Rooney er nok det dårligst skjulte esset i ermet av dem. Kapasiteten til flere er jo høy, men den er altså ikke jevnt høy. Og de er skadeutsatte, de samme. Jeg tenker på De Maria, van Persie, Rafael, Evans, Jones, Shaw, Rojo, Blind, Blackett, Herrera og stupekråka Ashley Young. Det er kun målvakta de Gea som har spilt alle kampene, van Persie har 20 (8 mål, skada nå), Rooney og Mata 17 kamper, Valencia 16, resten av de mest valgte ligger mellom 9 og 13 kamper. Hvem som starter kampen for djevlene er usikkert fredag kveld, nettmediene skriver veldig ulikt.

Man Utd liker seg i London og de liker seg altfor godt på Loftus Road. Fem seiere og en U på de seks siste på vårt gress er sterkt, 14-6 i mål. På de ni siste, cupkamper inkludert, har de imponerende 6-3-0! Mot London-lag har de prestert råsterke 11-7-1! Tilbake til Rooney; på sine fire siste kamper på Loftus Road har han skåra 3 ganger og assistert 2 andre. 

Vi er det laget i PL som tillater flest avslutninger mot oss, hele 118. Da er det forståelig at flere av dem fyker inn. I motsatt ende har vi hatt litt uflaks ved siden av målene skåra, for vi er det laget i PL som har fått flest avslutninger blokkert på streken, 8 i tallet. Alt henger som kjent sammen med alt, og disse to faktaene forteller litt om hvorfor vi er i nedrykkssonen.

Tenk om vi kunne løpt rett i strupen på de røde, pressa fram tidlige feil, gjort Loftus Road til et mareritt for forsvaret som misliker press. Jeg trur mest United-seier, innrømmer det, men vi hever oss mot de beste og jeg vil anbefale tipperne blant oss å gardere denne kampen tidlig. UB kan holde, holder vi Rooney og Mata fra livet, er ikke H`en langt unna heller. 1-2 som kan bli 2-2 mens drømmen er 2-1. JE SUIS CHARLIE! Charlie Austin that is!