Joe Gubbins; en mann for historiebøkene!

Manchester United har Mason Greenwood og Arsenal har Bukayo Saka og det finnes et dusin av dem totalt i Premier League. Nå har vi i QPR fått vår egen. Han heter Joseph Gubbins.

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Unknown-2Riktignok har Joe ikke spilt i Premier League, ja ikke i Championship en gang, for han debuterte søndag i FA-cupen mot Swansea. Men; han vil for alltid stå i historiebøkene som den første spilleren født i det 21 århundre til å spille en obligatorisk kamp for QPR!

QPR stilte med tre unge debutanter i kampen vi vant 5-1, nemlig Conor Masterson, Deshane Dalling og altså Joe Gubbins. Dalling og Masterson er begge eldre, 21 år og født i 1998, men alle tre har en ting til felles; de er et resultat av QPR-akademiets politikk med å gi en ny sjanse til unge spillere som større klubber har valgt å vake. Masterson kom til W12 fra Liverpool, Dalling fra Huddersfield (den gang PL) og Gubbins fra Southampton. 

Dalling og Gubbins kom til QPR i det stille i løpet av 2017/18, vingløper Deshane for å spille på U23 mens forsvarer Joe startet i QPR U18. I dag er de to lagkamerater på U23, i praksis klubbens reservelag. Her har de i høst tidvis hatt selskap av midtstopper og Liverpool-talent Conor Masterson som vakte adskillig mer oppsikt da han kom til  klubben i sommer som en av Mark Warburtons 13-14 rekrutter. Sammen med keeper Dillon Barnes var Conor den eneste av disse som ikke hadde fått spille A-kamp - frem til nå altså! Mot Swansea fikk han 90 minutter og gjorde sine saker bra, og det spekuleres allerede i om han snart får flere muligheter. Forsvarsrekka vår har ikke akkurat vært klubbens fremste pryd den senere tid!

Hva Joe Gubbins angår så fikk han bare et par minutter som innbytter for Geoff Cameron etter minutt 90, men han rakk å få være med på jubelen over Josh Scowens nydelige 5-1-mål. Joe er født 3. august 2001, så han er godt og vel 18 år og 5 måneder gammel. Han er ikke den første QPR-spilleren født etter 1/1 2000, det ble Faysal Bettache i en EFL-kamp forrige sesong, men som kjent var år 2000 det siste året i det gamle århundre, og ikke det første i det nye!