Av STEINAR SÆTHER

Må si jeg blei en smule overraska når jeg kom hjem rett før kampstart sist lørdag, og fant at Holloway på det nærmeste ikke hadde endra på mannskapet som spilte de fleste av julekampene. Har de allerede fått de kampene ut av beina, liksom, med et stort spørsmålstegn bak. Men det hadde de ikke, for selv om laget skapte noen sjanser og var spillemessig en del bedre enn MK Dons, endte vi opp med den samme gamle leksa. 

Ei ny uke har labba hen med forkjølelser og influensa, dog ser det ut som mannskapet vårt har slept billig unna denslags. Det trenger vi, for selv lille Burton er en utfordring nå for tida. Av de totalt 6 seirene de har tilkjempa seg, har 3 av dem kommet på de siste 5 kampene. 3-0 borte over uglene var imponerende! Legger vi til en U også, er Burton et av formlagene i championship. Men det kan en også si om de andre under oss på tabellen, det er kun Hull og Reading som er i en dårlig forfatning for tida. Vi for vår del har 2-2-1.

Tredje sist på tabellen, det er nåværende fasit for Richard Burton. Hjemme på Pirelli Stadium er de direkte dårlige, for tallene sier 2-2-9 og 11-27. Langt bedre borte med 4-4-5 og 9-16. Blir nesten misunnelig. Nesten! Men vi gjør ikke jobben vår verken der oppe eller hjemme, det beviser tallene 2-2-0 fordel dagens hjemmelag. En U og 0-0 i fjor høst.

Mange kjente navn blant bryggerne fortsatt. Bywater, Brayford, Buxton (husker dere Wembley...?), Sordell, Varney, Warnock og Dyer har hatt gode karrierer andre steder, men er nå over toppen. Ikke dermed sagt at de ikke kan legge inn gode skift fortsatt, som de har gjort nylig, men over tid skal det ikke holde for Nigel Clough sitt mannskap.

Clough har forøvrig en ålreit statistikk mot oss som manager, 2-5-1 er ikke ille. For ham! Forrige QPR-tap kom i 2009, da som manager i Derby, og der oppe vant vi 4-2.

Alt fra 0 til 4 mann kan være ute blant bryggerne. 3 av dem er faste forsvarere om de er skadefrie. Cousins, Smyth og Mackie er nok alle ute for oss. Det betyr at det bør bli plass for enten Oteh eller Eze i tospann med Smith. Sistnevnte er forøvrig den i championship til nå denne sesongen med flest nikkemål. Alle hans 5 har kommet på den måten. Jeg klarer dog ikke å la være å mene noe om at hvis han styrte headingene sine bedre, burde han ha minst 10 mål...

Hva ender dette med da, mon tro? To lag i ålreit form, et superdårlig hjemmelag, et like dårlig bortelag - kan det bli noe annet enn 1-1? Tenker samtidig at jo åpnere kampen blir, desto større sjanse har vi for 3 poeng - om da Holloway vil bruke et par av dem som har kjempelyst på en spissplass. Men altså 1-1 til det motsatte er bevist.